Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla lanceert onder eigen merknaam nieuwe omvormer voor zonnepanelen
© Tesla

Tesla lanceert onder eigen merknaam nieuwe omvormer voor zonnepanelen

Tesla heeft een nieuw product toegevoegd aan zijn zonne-energieportfolio. Het bedrijf is in Amerika gestart met levering van een eigen omvormer voor zonnepanelen. Deze is te koop in een 3,8- en 7,6-kilowattversie.

De omvormers zijn ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met Tesla’s eigen zonnepanelen en zonnedakpannen en thuisbatterij Powerwall. Het bedrijf stelt  zijn ‘gerenommeerde expertise op het gebied van vermogenselektronica’ te hebben gecombineerd met robuuste veiligheidsvoorzieningen en een eenvoudig installatieproces.

Meer energieproductie
Eenmaal geïnstalleerd, gebruiken huiseigenaren de Tesla-app om hun zonne-energiesysteem te beheren en het energieverbruik te monitoren.

De voornaamste reden die Tesla aandraagt waarom het bedrijf een eigen omvormer heeft ontwikkeld, is opmerkelijk. ‘Tesla heeft ontdekt dat huiseigenaren meer energieproductie en geld verliezen door duur onderhoud vanwege onbetrouwbare omvormers, dan door iets anders’, aldus het bedrijf in een promotionele tekst over de Tesla Solar Inverter.

Rapid shutdown
Het formaat van de omvormer is 660 bij 411 bij 158 millimeter. De qua vermogen kleinste variant van 3,8 kilowatt is uitgerust met 2 maximum power point trackers (mppt’s). De 7.6-kilowattversie telt 4 mppt’s. Beide omvormers hebben een efficiëntie van 97,5 procent.

Beide versies van de omvormer zijn voorzien van een geïntegreerde rapid shutdown-functionaliteit en een aardlek- en vlamboogbeveiliging. Waar de garantie op de omvormer 12,5 jaar bedraagt, is dat voor de rapid shutdown-functionaliteit zelfs 25 jaar.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
Kieszon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!