Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fabrikant van zonneramen PHYSEE haalt 4 miljoen euro kapitaal op
© PHYSEE

Fabrikant van zonneramen PHYSEE haalt 4 miljoen euro kapitaal op

De Delfste fabrikant van zonneramen PHYSEE heeft 4 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. Met dit geld zet het bedrijf een eerste stap in de wereldwijde uitrol van SmartSkin; een slimme gevel die stroom opwekt.

PHYSEE verwierf in deze investeringsronde nieuw kapitaal van Timeless Investments, SHAPE Capital, DWI Grundbesitz en het European Research Fund. De miljoenen euro’s aan groeikapitaal zijn opgehaald in de eerste helft van een Series A-investeringsronde. De scale-up zet dit nieuwe kapitaal in voor opschaling van de technologie, na onlangs met 2 wereldwijde glasfabrikanten een salespartnership te zijn gestart. De komende maanden rondt PHYSEE zijn volledige investeringsronde af. 

Wereldwijde glasfabrikanten
Sinds de oprichting in 2014 ontwikkelde PHYSEE 3 producten: de SmartSkin-gevel, de PAR+-coating en POWER+-coating. Eind 2019 bracht PHYSEE zijn SmartSkin-technologie op de markt: een combinatie van sensoren, zonnecellen en een batterijsysteem geïntegreerd in de raamkozijnen. De technologie analyseert gegevens als temperatuur, licht en luchtkwaliteit waarmee een zelflerend algoritme klimaatinstallaties – zoals zonwering, verlichting, ventilatie en airconditioning – van het gebouw zelfstandig aanstuurt. Gebouwen worden hierdoor tot 30 procent zuiniger, en dragen bij aan het comfort, geluk en de productiviteit op de werkvloer.

Ferdinand Grapperhaus junior, chief executive officer van PHYSEE: ‘We zwemmen al 6 jaar tegen de stroom in omdat wij zien dat het anders kan én moet. Alleen merken we dat veel investeerders in Nederland disruptieve en duurzame hardware-innovaties vaak nog nieuw en eng vinden om in te investeren. En met name op zoek zijn naar een herkenbaar en gemakkelijk te schalen softwareplatform. Juist daarom zijn we onze nieuwe aandeelhouders zeer dankbaar voor het vertrouwen. Zij nemen verantwoordelijkheid en zijn zo een driver for change. Samen gaan wij het verschil maken door deze impactvolle technologie op te schalen.’

Planten sneller laten groeien
Nu de wereldbevolking snel groeit naar zo'n 9 miljard mensen is er in 2050 twee keer zoveel voedsel nodig en is er minder land om dit op te verbouwen. Het afgelopen jaar ontdekte PHYSEE in het lab een manier om planten sneller te laten groeien met dezelfde hoeveelheid zonlicht.

De door PHYSEE ontwikkelde transparante PAR+-coating zet uv-licht om in PAR-licht, waardoor gewassen 7 procent sneller groeien. Met de nieuwe investering test PHYSEE het komende jaar samen met de Universiteit van Wageningen hoeveel sneller gewassen zoals tomaten groeien op dezelfde hoeveelheid grond.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
De Centrale Subsidie Aanvraag zoekt:

Adviseur duurzame subsidies

32-40 uur - Lisse
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!