Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Weidmüller introduceert nieuwe combinerbox voor drijvende zonnepanelen
© Weidmüller

Weidmüller introduceert nieuwe combinerbox voor drijvende zonnepanelen

Weidmüller introduceert een DC-combinerbox voor drijvende zonnepanelen. De ‘Weidmüller PV Floating DC combinerbox’ is bestand tegen hoge relatieve luchtvochtigheid, corrosieve omgevingen en directe instraling.

Drijvende pv-systemen worden volgens de fabrikant aan extremere omstandigheden blootgesteld, zoals een omgevingstemperatuur tot 50 graden Celsius, waarbij ze bestand moeten zijn tegen een luchtvochtigheid tot 100 procent.

1.500 volt
De Weidmüller PV drijvende DC combinerbox is ontworpen voor een bedrijfsspanning tot 1500 volt DC. Om corrosiegerelateerde componentenuitval in drijvende toepassingen te voorkomen, is de PV Floating Box speciaal ontworpen voor niveau ‘B’-omgevingen volgens de norm IEC-61439-2.

De ontwikkeling van een speciale PMMA-zonwering die straling en warmte absorbeert, zorgt ervoor dat de module ook onder directe zoninstraling blijft werken. De wering is van geglazuurd polymeer, wat de reflectie-index verhoogt en invallende straling efficiënt afbuigt, zodat de temperatuur in de combinerbox laag blijft. Bevestiging van de PMMA-zonwering aan de deur van de behuizing met roestvaststalen blindklinknagels garandeert een permanente beschermingsklasse van IP65. Speciale meervoudige kabelwartels worden gebruikt voor een betere waterafdichting en zorgen tevens voor een robuuster ontwerp met minder mechanische onderdelen. Er zijn plug-and-playvarianten met 8 tot 24 ingangen beschikbaar.

18 gigawattpiek
De ontwikkelde oplossing is volgens Weidmüller nauwkeurig afgestemd op de gebruiksomstandigheden en overeenkomstig getest.

Weidmüller heeft sinds 2007 meer dan 195.000 combinerboxen geleverd; goed voor een geïnstalleerd pv-vermogen van 18 gigawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
kWh People zoekt:

Engineer PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!