Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Midden-Drenthe neemt Zonnepark Leemdijk in gebruik
© Gemeente Midden-Drenthe

Gemeente Midden-Drenthe neemt Zonnepark Leemdijk in gebruik

Wethouder Jan Schipper van de gemeente Midden-Drenthe heeft Zonnepark Leemdijk geopend. De zonneweide telt 6,9 megawattpiek aan zonnepanelen en is gebouwd in de voormalige gemeente Smilde.

Zonnepark Leemdijk is gesitueerd bij het bedrijventerrein Leemdijk en telt 18.600 zonnepanelen.

2.000 huishoudens
De zonneweide gaat groene energie leveren aan zo’n 2.000 huishoudens. Duurzame-energieleverancier Energie VanOns  zorgt ervoor dat de zonnestroom lokaal kan worden afgenomen. De financiële opbrengst hiervan gaat naar duurzame projecten in de gemeente.

Vanwege de huidige lockdown in verband met het coronavirus vonden er geen festiviteiten plaats bij de opening. Schipper: ‘Dat willen we in de toekomst nog wel gaan doen, want inwoners kunnen het zonnepark dan komen bekijken en we willen ook graag de jeugd laten zien hoe zonne-energie werkt en waarom we werken aan duurzame alternatieven voor aardgas.’

Drentse landschap
Bij het ontwerp van Zonnepark Leemdijk is rekening gehouden met het behoud van het open Drentse landschap; de zonnepanelen zijn op lage stellages bevestigd en de omringende grondwal is zo laag mogelijk gehouden.

Zonnepark Leemdijk is in eigendom van Zonnepark Leemdijk BV, waarvan de gemeente Midden-Drenthe enig aandeelhouder is. Hierdoor heeft de gemeente maximale invloed op het ontwerp, de realisatie en exploitatie van het zonnepark. De financiële opbrengsten die uit de exploitatie zullen worden gegenereerd, vloeien hierdoor ook terug naar de gemeente Midden-Drenthe om zo nieuwe duurzaamheidsprojecten mogelijk te maken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Senior O&M Manager - Solar PV

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Zonmaat zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | €2400 - €3100

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!