Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse fabrikant van pvt-panelen Viridi Production failliet
© Viridi Productions

Nederlandse fabrikant van pvt-panelen Viridi Production failliet

De in Hengelo gevestigde fabrikant van pvt-panelen Viridi Production is failliet. Het bedrijf ontwikkelt en produceert warmtecollectoren die achter zonnepanelen geplaatst worden en stroom en warmte opwekken.

Viridi Production is een van de deelnemers aan het innovatieproject PHYSYCON dat uitgevoerd wordt onder de vlag van de topsector Energie.

Doorontwikkelen
Binnen PHYSYCON wordt gewerkt aan het doorontwikkelen van het pvt-systeem van Viridi, bijvoorbeeld op het gebied van design, materiaalgebruik en verlijming van zonnepanelen op de zonnecollectoren.

‘Door de warmteoverdracht naar de zonnecollectoren te verbeteren, creëren we meer opbrengst, ook in elektriciteit. Wanneer een zonnepaneel te heet wordt, neemt de stroomproductie immers af’, stelde Simon Hageman van Hogeschool Saxion hierover begin december tegenover de redactie van Solar Magazine. De hogeschool is penvoerder van het innovatieproject. De gevolgen van het faillissement van Viridi Production voor de voortgang van het innovatieproject zijn nog niet bekend.

Doorstart
Viridi Production werd in 2015 opgericht door Peter Pollemans en Johan Visser. Met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) werd eerder de eerste grote klant binnengehaald. De HMO wist met succes subsidie binnen te halen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) voor de realisatie van een grote demonstratieopstelling. Met hulp van HMO werd bovendien gewerkt aan een fabriek met productielijn in Zwolle.

Curator Mink Severiens van Dijks Leijssen Advocaten uit Enschede onderzoekt de komende periode de mogelijkheden voor een doorstart.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Financieel Administratief Medewerker

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Customer Care & Support (32 - 40uur)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!