Solar Magazine - Nederlandse fabrikant van pvt-panelen Viridi Production failliet
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse fabrikant van pvt-panelen Viridi Production failliet
© Viridi Productions

Nederlandse fabrikant van pvt-panelen Viridi Production failliet

De in Hengelo gevestigde fabrikant van pvt-panelen Viridi Production is failliet. Het bedrijf ontwikkelt en produceert warmtecollectoren die achter zonnepanelen geplaatst worden en stroom en warmte opwekken.

Viridi Production is een van de deelnemers aan het innovatieproject PHYSYCON dat uitgevoerd wordt onder de vlag van de topsector Energie.

Doorontwikkelen
Binnen PHYSYCON wordt gewerkt aan het doorontwikkelen van het pvt-systeem van Viridi, bijvoorbeeld op het gebied van design, materiaalgebruik en verlijming van zonnepanelen op de zonnecollectoren.

‘Door de warmteoverdracht naar de zonnecollectoren te verbeteren, creëren we meer opbrengst, ook in elektriciteit. Wanneer een zonnepaneel te heet wordt, neemt de stroomproductie immers af’, stelde Simon Hageman van Hogeschool Saxion hierover begin december tegenover de redactie van Solar Magazine. De hogeschool is penvoerder van het innovatieproject. De gevolgen van het faillissement van Viridi Production voor de voortgang van het innovatieproject zijn nog niet bekend.

Doorstart
Viridi Production werd in 2015 opgericht door Peter Pollemans en Johan Visser. Met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) werd eerder de eerste grote klant binnengehaald. De HMO wist met succes subsidie binnen te halen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) voor de realisatie van een grote demonstratieopstelling. Met hulp van HMO werd bovendien gewerkt aan een fabriek met productielijn in Zwolle.

Curator Mink Severiens van Dijks Leijssen Advocaten uit Enschede onderzoekt de komende periode de mogelijkheden voor een doorstart.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - Elst (Gld), 6662 NE
SAJ Electric Europe zoekt:

Technicus binnen dienst

Fulltime (40 uur) - Ronse ( België)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!