Solar Magazine - Vlaams Energie- en Klimaatagentschap op 1 januari 2021 van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Energie- en Klimaatagentschap op 1 januari 2021 van start
© Vlaams Parlement

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap op 1 januari 2021 van start

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) wordt vanaf 1 januari omgevormd in het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). De organisatie wordt het coördinerend aanspreekpunt voor energie en klimaat.

De creatie van het VEKA is een initiatief van de Vlaamse energieminister Zuhal Demir.

Grotere slagkracht
De VEA-organisatie wordt versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid.

'Als Vlaams Energie- en Klimaatagentschap beschikken we over een grotere slagkracht, bundelen we expertise uit verschillende domeinen’, aldus de organisatie. ‘Zo kunnen we samen sneller de transitie maken naar een klimaatneutrale, energie-efficiënte en duurzame Vlaamse samenleving.’ 

Milieu- en Natuurraad  positief
​De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) toonde zich eerder al  positief over de wens van minister Demir om de klimaat- en energieopdrachten van de Vlaamse Overheid te integreren bij het nieuwe VEKA. De Minaraad vroeg daarbij wel om de concrete taakstelling zorgvuldig te bepalen: de echte integratieoefening moet immers nog gebeuren.

Het eindresultaat moet volgens de Minaraad 'een organisatie zijn die gewapend is voor de transversale uitdaging van klimaat- en energiebeleid'.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
kWh People zoekt:

Operationeel Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!