logo
wvhj2023
© Vlaams Parlement
© Vlaams Parlement
7 december 2020

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap op 1 januari 2021 van start

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) wordt vanaf 1 januari omgevormd in het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). De organisatie wordt het coördinerend aanspreekpunt voor energie en klimaat.

De creatie van het VEKA is een initiatief van de Vlaamse energieminister Zuhal Demir.

Grotere slagkracht
De VEA-organisatie wordt versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid.

'Als Vlaams Energie- en Klimaatagentschap beschikken we over een grotere slagkracht, bundelen we expertise uit verschillende domeinen’, aldus de organisatie. ‘Zo kunnen we samen sneller de transitie maken naar een klimaatneutrale, energie-efficiënte en duurzame Vlaamse samenleving.’ 

Milieu- en Natuurraad  positief
De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) toonde zich eerder al  positief over de wens van minister Demir om de klimaat- en energieopdrachten van de Vlaamse Overheid te integreren bij het nieuwe VEKA. De Minaraad vroeg daarbij wel om de concrete taakstelling zorgvuldig te bepalen: de echte integratieoefening moet immers nog gebeuren.

Het eindresultaat moet volgens de Minaraad 'een organisatie zijn die gewapend is voor de transversale uitdaging van klimaat- en energiebeleid'.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten