Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Q CELLS presenteert blauwdruk om zonnepanelen ‘as-a-service’ aan te bieden

Q CELLS presenteert blauwdruk om zonnepanelen ‘as-a-service’ aan te bieden

Zonnepanelenfabrikant Q CELLS heeft een blauwdruk gepresenteerd om zonnepanelen als een dienst te gaan uitrollen. In Duitsland is het bedrijf gestart met het aanbieden van stroomcontracten en lease van zonnepanelen.

Of klanten nu kiezen voor het afsluiten van een contract voor het afnemen van zonnestroom of voor het leasen van zonnepanelen; in beide gevallen installeert Q CELLS op eigen kosten een pv-systeem op het dak van de eigenaar of huurder van het betreffende gebouw. Q CELLS dekt ook de resterende elektriciteitsbehoeften van het bedrijf met groene stroom die wordt afgenomen uit 100 procent hernieuwbare-energiebronnen.

Uitrol in Benelux
De start van de 2 nieuwe diensten gaat volgens het bedrijf ook positieve impact hebben op de zonne-energiemarkt in de Benelux. Q CELLS wil de services namelijk op korte termijn uitrollen naar andere Europese landen.

De in Duitsland geleerde lessen en ervaringen moeten in 2021 tot een succesvolle uitrol in Nederland en België leiden. Maarten Ribbens, Head of Sales Benelux voor Q CELLS, hierover: ‘We kijken ernaar uit om de power contracting- en solar-as-a-service-modellen uit te breiden naar de Benelux-markt. Solar-as-a-service zal de overgang van fossiele brandstoffen en kernenergie naar hernieuwbare-energiebronnen in de regio versterken en versnellen, en zal dit doen met de directe en gewaardeerde betrokkenheid van veel bedrijven die niet alleen de milieuvoordelen, maar ook de financiële voordelen zullen oogsten.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!