Solar Magazine - Motie CDA, PvdA en VVD voor onderzoek naar problemen verzekeren van zonnepanelen op daken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie CDA, PvdA en VVD voor onderzoek naar problemen verzekeren van zonnepanelen op daken
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Motie CDA, PvdA en VVD voor onderzoek naar problemen verzekeren van zonnepanelen op daken

Agnes Mulder van het CDA heeft in de Tweede Kamer samen met de PvdA en de VVD een motie ingediend die de regering vraagt een onderzoek te starten naar de knelpunten bij het verzekeren van zonnepanelen op daken.

De motie van Mulder is medeondertekend door PvdA-Kamerlid William Moorlag en VVD-Kamerlid Mark Harbers.

Onafhankelijk
De tekst van de motie luidt als volgt: ‘constaterende dat er projecten met zon op dak zijn die geen doorgang vinden, omdat de verzekeringspremie wordt verdrievoudigd en de initiatiefnemers het project financieel niet langer rondkrijgen; overwegende dat deze problemen met verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken een belemmering vormen voor de energietransitie en voor inwoners die daaraan mee willen doen; verzoekt de regering om in gesprek te gaan met de energiecoöperaties over knelpunten bij het verzekeren van zon op dak projecten; verzoekt de regering tevens een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de factoren (zoals bijv. installatie, dakisolatie en constructie) van zonnepanelen op daken die van invloed zijn op de verzekerbaarheid’.

Komende week wordt er in de Tweede Kamer over de motie gestemd.

Minister overlegt met ACM
Minister Wiebes stelde onlangs met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in overleg te gaan over de mogelijkheid om verzekeraars collectief minimale preventiemaatregelen voor branden met zonnepanelen te laten opstellen.

De minister verklaarde tegenover de Tweede Kamer goede hoop te hebben dat verzekeraars met een soort goednieuwsverklaring overtuigd kunnen worden om in de toekomst zonnepanelen gemakkelijker te verzekeren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
ODE Vlaanderen zoekt:

Beleidsmedewerker zon

Fulltime (40 uur) - Brussel
Zonnefabriek zoekt:

Customer Support medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!