Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vergunning Vattenfall voor bouw zonnepark van 13 megawattpiek in Goirle
© Vattenfall

Vergunning Vattenfall voor bouw zonnepark van 13 megawattpiek in Goirle

Goirle heeft Vattenfall de benodigde omgevingsvergunning voor de aanleg van het eerste zonnepark in de gemeente verleend. Het energiebedrijf wil 30.000 zonnepanelen plaatsen; goed voor 13 megawattpiek.

Zonnepark Goirle komt te liggen tussen het Gorps Baantje, fruitkwekerij ‘De Braacken’ en het bos. De zonneweide wordt landschappelijk ingepast in overleg met omgeving en de bouw moet in maart 2021 starten. Na 25 jaar verkrijgt de grond weer zijn agrarische functie.

Recreatie
Inwoners van Goirle kunnen straks zonnestroom afnemen. Liselotte Franssen, wethouder Duurzaamheid, over het zonnepark: ‘In Goirle geven we de voorkeur aan “zon op dak”. Om te voldoen aan de verwachte energiebehoefte voor Goirle is daarnaast nog eens 40 hectare zonneweide nodig. Dit zonnepark met een vermogen van 13 megawattpiek en een oppervlakte van 6 hectare levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Nu de vergunningen zijn afgegeven kan Vattenfall subsidie aanvragen voor het zonnepark via de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Hierna volgt de aanbesteding voor de bouw. Wanneer beide succesvol zijn afgerond, start de bouw.

‘Het unieke van zonnepark Gorps Baantje is dat we duurzame-energieopwekking combineren met recreatie en educatie’, stelt Wouter Beerten, ontwikkelaar zonneparken bij Vattenfall. ‘Zo leggen we voor het zonnepark een wandelparkje aan met een plek voor buitenlessen voor scholen.  We zijn blij met de constructieve samenwerking met de gemeente en dat het ontwerp samen met de directe omgeving tot stand is gekomen.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

Fulltime (40 uur) - Nijmegen, 6546 BE
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | Goed salaris | Bonussen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!