Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Restauratiefonds lanceert Zelfscan Duurzaam Monument: kansen voor zonnepanelen en zonneboilers
© Robert Van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com

Restauratiefonds lanceert Zelfscan Duurzaam Monument: kansen voor zonnepanelen en zonneboilers

Het Nationaal Restauratiefonds heeft samen met De Groene Grachten de Zelfscan Duurzaam Monument geïntroduceerd. Met deze gratis onlinetool krijgen monumenteigenaren snel inzicht in verduurzamingsmogelijkheden.

De zelfscan, die onder meer adviseert over zonnepanelen en zonneboilers, is beschikbaar via monumenten.nl/zelfscan.

Woningeigenaren 
De Groene Grachten en het Restauratiefonds werken al 8 jaar samen; door kennis te delen en eigenaren te ondersteunen bij hun verduurzaming met duurzaamheidsadvies en gerichte financiering. 

De Zelfscan helpt woningeigenaren op weg om duurzame stappen te zetten. Een eigenaar voert gegevens in over onder meer het energieverbruik, de monumentale status, het woonoppervlak en de reeds uitgevoerde maatregelen. Op basis van die informatie toont de Zelfscan de relevante duurzame maatregelen en financieringen. De uitkomsten kan de eigenaar downloaden in een rapport, wat helpt bij het nemen van vervolgstappen. Zo brengen de 2 organisaties samen een investering in duurzaamheid een stap dichterbij.

Waar beginnen
Uit onderzoek van het Restauratiefonds blijkt dat monumenteneigenaren wel willen verduurzamen, maar niet weten waar te beginnen. De stap naar betaald maatwerkadvies is groot door de onzekerheid over de kosten en baten. Door eerst de Zelfscan te doen, ziet de eigenaar welke duurzame mogelijkheden er zijn, dat deze lonend zijn en dat ze gefinancierd kunnen worden met gunstige regelingen. 

De Zelfscan Duurzaam Monument is gekoppeld aan de kennisdatabase van De Groene Grachten en maakt daarmee gebruik van de kennis en ervaring die de adviseurs in het veld hebben opgedaan. Naast de technische haalbaarheid geeft de scan ook inzicht in de financiële mogelijkheden van het Nationaal Restauratiefonds en andere subsidieregelingen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | Goed salaris | Bonussen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!