Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hoymiles presenteert nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen
© Hoymiles

Hoymiles presenteert nieuwe hybride omvormer voor zonnepanelen

De Chinese fabrikant Hoymiles heeft een nieuwe 3-fase hybride omvormer voor zonnepanelen gelanceerd. De HY3-serie kent een vermogen van 5 tot 10 kilowatt.

De hybride omvormer zet niet alleen gelijkstroom om in wisselstroom, maar slaat overtollige zonne-energie ook op in batterijsystemen voor later gebruik, zowel voor gepland gebruik als voor ’s nachts. Hierdoor kan de omvormer ook dienen als back-upstroomvoorziening in geval van een stroomstoring.

Laad- en ontlaadcapaciteiten
De HY3-serie biedt volgens Hoymiles snellere laad- en ontlaadcapaciteiten dan concurrerende producten, plus een hoger eigen verbruik van zonne-energie.

De hybride omvormer is compatibel met lithium-ionbatterijsystemen met een voltage van 170 tot 500 volt. ‘Hoe hoger de accuspanning, hoe groter de efficiëntie van de omvormer’, aldus Hoymiles. ‘Voor een langere levensduur, probleemloze werking en effectievere prestaties is de HY3-serie ontworpen zonder externe ventilator. In plaats daarvan gebruikt het een koellichaam met een sterk warmteafvoervermogen.’

De IP65-classificatie moet gebruikers de gemoedsrust geven dat het product beschermd is tegen stof, vuil, vocht of andere omgevingsfactoren. De hybride omvormer gebruikt hetzelfde cloudgebaseerde monitoringplatform als andere Hoymiles-producten. Dit maakt bediening op afstand, probleemoplossing en onderhoud mogelijk via het webportaal en de Hoymiles-app.

Bekijk de hybride omvormer HY3 van Hoymiles hier in de productzoeker van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 8211 AS
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!