Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct presenteert nieuwe oplossing voor snel uitschakelen zonnepanelen bij brand
© Conduct Technical Solutiosn

Conduct presenteert nieuwe oplossing voor snel uitschakelen zonnepanelen bij brand

Conduct presenteert de FireRaptor van IMO. Dit product maakt het mogelijk om zonnepanelen bij brand of andere noodsituaties snel uit te schakelen. De FireRaptor schakelt de DC-spanning af bij de bron.

Door bij vlamboogvorming de zonnepanelen af te schakelen, wordt maximale veiligheid geboden voor brandweermannen en pv-inspecteurs.

Automatisch uit
Door indrukken van de op afstand geplaatste nooddrukknop – bijvoorbeeld bij de hoofdingang – of wanneer de externe AC-stroomtoevoer wordt onderbroken, wordt het gehele DC-circuit van de pv-installatie bij de bron afgeschakeld.

Als extra veiligheid in het geval van installatiekritische omgevingen, zoals residentiële indaksystemen, schakelt de FireRaptor de pv-installatie automatisch uit als de ingebouwde sensor een temperatuurstijging detecteert boven de 85 graden Celsius.

Compatibel met alle stringomvormers
IMO FireRaptors worden in serie geschakeld door middel van plug-and-play connectoren, waarbij de signaalkabel vervolgens naar de noodschakelaar wordt geleid. Deze kan zich overal binnen of buiten het gebouw bevinden. Zodra de noodschakelaar wordt geactiveerd, ‘schakelt’ de FireRaptor de zonnepanelen uit door alle DC-bekabeling in het gebouw te isoleren tot aan de achterkant van de zonnepanelen.

FireRaptor is uitgevoerd met originele Stäubli MC4-connectoren, waardoor optimale compatibiliteit wordt verzorgd met onder andere de PVbox. FireRaptor is eenvoudig te installeren, is geschikt voor zowel nieuwe als reeds bestaande installaties en is compatibel met alle stringomvormers.

Bekijk de FireRaptor van Conduct Technical Solutions hier in de productzoeker van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
De Centrale Subsidie Aanvraag zoekt:

Adviseur duurzame subsidies

32-40 uur - Lisse
Wocozon zoekt:

Ervaren en ondernemende Projectmanager

32-40 uur - 3454 PZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!