Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (57) | Gevel huis van geprint beton voorzien van zonnepanelen
© Heliartec

Project in beeld (57) | Gevel huis van geprint beton voorzien van zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Op Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, is het 3D-betongeprinte huis afgewerkt met een gevelbekleding van zonnepanelen. De gevelbekleding bestaande uit 35 zonnepanelen zal jaarlijks ruim 4.000 kilowattuur zonnestroom opwekken. Dit dekt de volledige energiebehoefte van de woning. Hierdoor zal de gevel in de komende jaren zichzelf volledig terugverdienen. De zonnepanelen zijn geleverd door Pixasolar en fabrikant Heliartec.

De Vlaamse gemeente Kalmthout stelt de daken van verschillende gemeentelijke gebouwen ter beschikking voor zonnepanelen. Burgercoöperatie Ecopower legt de zonnepanelen en de inwoners kunnen het project mee financieren.

Op het dak van het zwembad van Laken zijn via het Brusselse programma SolarClick 648 zonnepanelen geïnstalleerd. Met dit project, dat tot nu toe het grootste is binnen SolarClick, beschikt Stad Brussel nu over 6 openbare gebouwen die uitgerust zijn met zonnepanelen. Met een geïnstalleerd vermogen van 220 kilowattpiek gaat de installatie gemiddeld 177.578 kilowattuur zonnestroom per jaar produceren. Het gewestelijke programma SolarClick wordt uitgevoerd door Sibelga en Leefmilieu Brussel.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
KiesZon zoekt:

Commercieel Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!