Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister laat rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor zonnepark Aardbrandsven
© Sunvest

Minister laat rijkscoördinatieregeling buiten toepassing voor zonnepark Aardbrandsven

De rijkscoördinatieregeling wordt voor zonnepark Aardbrandsven in de gemeente Cranendonck van Sunvest buiten toepassing gelaten. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

In Cranendonck, een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, ontwikkelt Sunvest een zonnepark dat groter is dan 50 megawattpiek. Voor dergelijke zonneparken is in beginsel de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Zowel de provincie als de gemeente heeft het ministerie aangegeven te kunnen instemmen met het buiten toepassing laten van de regeling. De gemeente Cranendonck schreef eerder een tender waarbij Sunvest zijn plan indiende voor een zonnepark van 65 megawattpiek.

2,20 meter hoog
Zonnepark Aardbrandsven moet een natuurlijk zonnepark worden met veel aandacht voor de ecologische inpassing en betrokkenheid van de omgeving. Het is gesitueerd aan de Randweg Oost in Budel. De benodigde subsidie uit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wil Sunvest in september 2021 aanvragen.

Op 3 delen van de zonneweide komen de zonnepanelentafels tot een hoogte van 2,20 meter. Onder de zonnepanelen zullen schapen het gras bijhouden. Een kwart van het zonnepark, het gedeelte onder de hoogspanningsmasten, wordt 1,50 meter hoog. Daar moet zich een kruidenrijk graslandschap ontwikkelen.

Plas-draslandschap
Het zonnepark Aardbrandsven wordt verder aan de oost- en zuidzijde omzoomd door een 8 meter brede bossingel, om het aan het zicht van omwonenden en de openbare weg te onttrekken.

Aan de noordzijde wordt langs de bestaande watergang een 30 meter brede strook ingericht met een reliëfrijk plas-draslandschap met poelen, waaromheen Sunvest een natte heidevegetatie wil ontwikkelen. Dit gedeelte krijgt een educatie-vlonderpad. Het noordelijk deel van het park wordt een overvloeigebied van ongeveer 10 hectare, waar water uit de Boschloop gebufferd kan worden bij hoge neerslagpieken. Ten westen van het park ligt een 30 meter brede bossingel van Staatsbosbeheer.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Xperal zoekt:

Projectleider PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Weert, 6004 RM, 3a
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!