Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland vervangt zonnefietspad SolaRoad tijdelijk door asfalt
© Provincie Noord-Holland

Noord-Holland vervangt zonnefietspad SolaRoad tijdelijk door asfalt

Na vandalisme heeft de provincie Noord-Holland besloten om het zonnefietspad SolaRoad lang de N203 bij Krommenie tijdelijk te vervangen door asfalt. De zonnepanelen in het fietspad waren vernield.

De provincie Noord-Holland kondigde eind vorig jaar aan om zich met het zonnewegdek SolaRoad voorlopig enkel op fietspaden richten. In de provincie zijn 2 wegen aangewezen die als pilot dienen om SolaRoad verder te ontwikkelen. Bovendien werd in januari een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Asfaltlaag
Doordat het zonnewegdek beschadigd werd, was het niet meer veilig om dit te laten liggen. De nieuwe stukken SolaRoad voor het fietspad zijn nog niet gereed. Daarom is het fietspad voorzien van een asfaltlaag, zodat dit weer goed begaanbaar is.

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt TNO aan het verder ontwikkelen en verbeteren van de zonnepanelen die zijn gebruikt op de SolaRoad in Krommenie. ‘Zoals met elke innovatie, moet het uitvoerig worden onderzocht en getest voordat het goed genoeg is om de panelen op fietspaden in heel Noord-Holland te plaatsen’, aldus de provincie. De provincie Noord-Holland heeft ruim 400 kilometer fietspaden waarvoor toepassing van SolaRoad het uiteindelijke doel is.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

Fulltime (40 uur) - Nijmegen, 6546 BE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!