Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (56) | Zonnepanelen voor Intratuin, Oranje Nassau’s Oord en station Gent-Sint-Pieters
© Zinzia

Project in beeld (56) | Zonnepanelen voor Intratuin, Oranje Nassau’s Oord en station Gent-Sint-Pieters

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

De Zinzia Zorggroep heeft 1.467 zonnepanelen laten plaatsen op de daken van de nieuwbouw en ‘de hofjes’ bij Oranje Nassau’s Oord. Binnen Zinzia werd eerder al geïnvesteerd in een biomassacentrale ten behoeve van warm water. Nagenoeg de totale warmtevraag komt vanuit deze centrale. De conventionele verlichting wordt bovendien stapsgewijs vervangen door led-verlichting. Bij Oranje Nassau’s Oord staan sinds deze zomer laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s. De nieuwbouw van Oranje Nassau’s Oord is bovendien energieneutraal.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) is gestart met de installatie van 780 zonnepanelen op de overkapping van de vernieuwde perrons van station Gent-Sint-Pieters. Deze zullen jaarlijks 335.000 kilowattuur elektriciteit produceren. Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staat de NMBS voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de huidige behoeften. In het vierde kwartaal van 2026 wordt de volledige vernieuwing afgerond.

Het bestuur van de Vlaamse gemeente Aalter legt zonnepanelen op 14 gebouwen. Alle Aalternaren krijgen via burgercoöperatie Energent de kans om te investeren in die zonnedaken. De 500 zonnepanelen zullen jaarlijks naar schatting 540.000 kilowattuur stroom opwekken. De zonnepanelen komen op BKO Het Bengelhuisje (Bellem), BKO Villa Nella (Aalter-centrum), Gemeentelijk magazijn (Aalter-centrum), GOC Aalter-Brug, GOC Bellem, GOC Lotenhulle, GOC Poeke, GOC Sint-Maria-Aalter, Jeugdcentrum Kadans (Aalter-centrum), Jeugdlokalen KLJ Ursel, oud klooster Knesselare, Sportpark Aalter-centrum, voetbalcomplex SK Bellem en voetbalcomplex Sint-Maria-Aalter.

Zonne Collectief Lopikerwaard heeft zijn grootste collectieve zonne-energieproject in gebruik genomen. Er zijn 764 zonnepanelen geplaatst op de daken van Intratuin IJsselstein in Benschop. Per jaar zal met het systeem ongeveer 225.000 kilowattuur zonnestroom worden opgewekt. De zonnepanelen zijn geplaatst door Solarprof.

Op een deel van de nieuwe gebouwen op het Sonnevanck-terrein is door Endura een postcoderoosproject met 630 zonnepanelen gerealiseerd. Er zijn 630 zonnepanelen van Suntech, 315 power optimizers en 6 omvormers van SolarEdge geplaatst. Het totale vermogen bedraagt 271 kilowattpiek.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Senior Elektricien Zonnepanelen (m/v) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
kWh People zoekt:

Technisch Manager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!