Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hoogspanningsstations netbeheerder Enduris krijgen 2.000 zonnepanelen
© Enduris

Hoogspanningsstations netbeheerder Enduris krijgen 2.000 zonnepanelen

De Zeeuwse netbeheerder Enduris – onderdeel van de Stedin Groep – gaat op 11 van zijn hoogspanningsstations 2.000 zonnepanelen laten plaatsen door Rasenberg Kabels en Leidingen.

De zonnepanelen produceren jaarlijkse 550 megawattuur aan duurzame elektriciteit, die de netbeheerder zelf gaat gebruiken.

Aanbesteding
Enduris voerde in de voorbije periode een aanbesteding uit waarbij zonnepaneleninstallateur Rasenberg Kabels en Leidingen als leverancier naar voren is gekomen. De zonnepanelen komen op de daken van 11 hoogspanningsstations in onder andere Goes, Westdorpe en Middelburg.

In het eerste kwartaal van 2021 zijn naar verwachting alle zonnepanelen geïnstalleerd. De zonnepanelen worden alleen gelegd op stations waarop voorlopig nog voldoende transportcapaciteit beschikbaar is, zodat Enduris andere lokale initiatieven voor duurzame-energieopwekking niet in de weg zit.

Zonnepanelen voor regiokantoor
‘Iedere dag werken we aan het energienet om het klaar te maken voor de Zeeuwse energietransitie’, duidt Koen Verbogt, algemeen directeur Enduris: ‘Daarnaast maken we ook werk van de verduurzaming van ons eigen bedrijf.’

Het plaatsen van zonnepanelen op hoogspanningsstations is namelijk niet het enige wat Enduris doet om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Het regiokantoor in Goes wordt in 2021 volledig gerenoveerd met duurzame verlichting, zonnepanelen en voorzieningen voor een (groen) wagenpark. Ook rijden inmiddels alle bussen van Enduris op biodiesel.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!