Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Netbeheerders stappen over op centraal register voor verwerken energieverbruik
©

Netbeheerders stappen over op centraal register voor verwerken energieverbruik

De 7 regionale netbeheerders in Nederland maken per direct gezamenlijk gebruik van 1 centrale toepassing voor het administratief verwerken van het energieverbruik van consumenten en bedrijven.

Vroeger hield elke netbeheerder een eigen systeem in de lucht. De netbeheerders zijn al een aantal jaren bezig hun systemen meer op elkaar af te stemmen. Zo werden in 2013 alle netbeheerders aangesloten op het Centraal Aansluit Register (CAR) waarin informatie over alle elektriciteits- en gasaansluitingen in Nederland is opgenomen.

C-ARM
Nu is deze uniformeringsstap ook gezet voor 1 centrale toepassing voor het uniform verwerken van allocatie-, reconciliatiegegevens en meetdata (C-ARM). Het werken met een gezamenlijk systeem heeft als voordeel dat per netbeheerder veel minder tijd en kosten nodig zijn voor het aanpassen van de eigen systemen aan bijvoorbeeld de veranderingen als gevolg van de energietransitie.

Voor marktpartijen betekent de uniformering dat ze voortaan voor alle netbeheerders bij 1 uniform loket terechtkunnen. De regionale netbeheerders beschouwen de afronding van dit gezamenlijke programma C-ARM als een gedeeld resultaat. Niet eerder hebben ze voor het inrichten van een systeem zo intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt. In een tijdsbestek van ruim 1 jaar zijn achtereenvolgens Enexis Netbeheer, Stedin, Liander, Coteq, RENDO, Westland Infra en Enduris de applicatie gaan gebruiken.

EDSN beheert in opdracht van de regionale netbeheerders C-ARM.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Groene Schouwer Zonnepanelen!          

32-40 uur - Utrecht - De Meern
Ecotecworld Nederland B.V. zoekt:

Allround Verkoop Medewerker Binnendienst en Magazijn

Parttime (24 uur) - Coevorden, 7741 KV 5C
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!