Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk (18) | Nieuwe gezichten bij Netbeheer Nederland, TenneT, Solar Crew en Navetto

Persoonlijk (18) | Nieuwe gezichten bij Netbeheer Nederland, TenneT, Solar Crew en Navetto

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de zonne-energiesector. Deze week onder meer aandacht voor Netbeheer Nederland, TenneT, Solar Crew en Navetto.

Marten den Ouden is per direct gestart bij Navetto als vertegenwoordiger in de regio Zuid-Nederland. De groothandel in zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en andere pv-producten is landelijk actief.

Evert den Boer van Enexis is per direct de nieuwe voorzitter van Netbeheer Nederland. Hij volgt Marc van der Linden van Stedin op, wiens statutaire voorzitterstermijn afliep. Den Boer is sinds 1 september chief executive officer van Enexis Groep. Daarvoor vervulde hij deze functie bij energiebedrijf Greenchoice. Den Boer over zijn aanstelling: ‘We zitten midden in de energietransitie die in een versnelling terecht is gekomen. Op veel plekken lopen wij als netbeheerders tegen dezelfde uitdagingen aan, of het nu gaat om netcapaciteit of betaalbaarheid. Het loont om daarin samen op te trekken en te zoeken naar schaalbare oplossingen en innovaties. Gezamenlijk maken we ook meer impact richting de politiek en toezichthouders als het gaat om wet- en regelgeving. Ik kijk ernaar uit om me daar als voorzitter maximaal voor in te zetten.’ Den Boer is benoemd voor een periode van 3 jaar, de statutaire termijn. Het voorzitterschap van Netbeheer Nederland rouleert tussen de 3 grootste regionale netbeheerders: Alliander, Enexis en Stedin.

Joey van Korven is gestart als werkvoorbereider / projectleider bij Solar Crew. Van Korven: ‘In deze combinatierol krijg ik alle vrijheid om een klant bij de installatie van zonnepanelen met een tevreden gevoel achter te laten. Direct vanaf het begin ben ik goed opgevangen en voelde ik me meteen part of the crew. Tijdens het leertraject merk je gelijk dat er kennis in overvloed is. Ik hoop mijn eigen overtuiging aan de klant over te kunnen brengen waardoor ik bijdraag aan een energieneutraal en duurzame wereld.’

Maarten Abbenhuis volgt Ben Voorhorst op als chief operations officer bij hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Abbenhuis volgt hiermee Ben Voorhorst op, die na een loopbaan binnen TenneT van 25 jaar de organisatie per 1 juni 2021 gaat verlaten. Abbenhuis heeft in verschillende managementfuncties jarenlang ervaring opgedaan binnen TenneT en is sterk meegegroeid met de ontwikkelingen en ambities van de organisatie om de leveringszekerheid te bewaken en de Europese energietransitie duurzaam en veilig te verwezenlijken. Abbenhuis is op dit moment verantwoordelijk voor het ‘kloppend hart’ van TenneT, te weten de afdeling System Operations voor Nederland en Duitsland.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
kWh People zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
Conduct Technical Solutions zoekt:

Productmanager

Fulltime (40 uur) - Aalborg 4 2993 LP Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!