logowvhj2023
hero-image
29 oktober 2020

Mijlpaal NIYATA Academy: 300 personen opgeleid tot elektro- en zonnepaneelinstallateur

De NIYATA Academy van NIYATA Energy heeft een belangrijke mijlpaal gevierd: er zijn 300 personen opgeleid tot elektro- en zonnepanelenmonteur. Het gaat onder meer om een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers.

Vluchtelingenwerk Nederland begeleidt personen die terug moeten keren naar hun land van herkomst omdat ze zijn uitgeprocedeerd. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben vaak te maken met emotionele en praktische problemen, die terugkeer naar het land van herkomst belemmeren. Uit de praktijk blijkt dat geschoolde terugkeerders meer kans hebben tot een succesvolle terugkeer.

Terugkeerders
De NIYATA Academy biedt hiertoe in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland opleidingstrajecten aan voor terugkeerders. ‘Zo kunnen zij met een goedgevulde professionele rugzak terugkeren naar het land van herkomst’, aldus Vluchtelingenwerk Nederland.

Meer dan 300 personen zijn nu dus opgeleid tot elektro- en montagemonteur zonnepanelen. De opleidingen zijn verzorgd aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt – via het UWV, gemeenten en statushouders – en personen die zich willen omscholen.

De NIYATA Academy heeft hiermee bewezen een volwaardig opleidingscentrum te zijn. De NIYATA Academy stelt als een van de eerste installatiebedrijven in Nederland de volwaardige opleiding tot Monteur Zonnepanelen te leveren.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.