Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Mijlpaal NIYATA Academy: 300 personen opgeleid tot elektro- en zonnepaneelinstallateur

Mijlpaal NIYATA Academy: 300 personen opgeleid tot elektro- en zonnepaneelinstallateur

De NIYATA Academy van NIYATA Energy heeft een belangrijke mijlpaal gevierd: er zijn 300 personen opgeleid tot elektro- en zonnepanelenmonteur. Het gaat onder meer om een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers.

Vluchtelingenwerk Nederland begeleidt personen die terug moeten keren naar hun land van herkomst omdat ze zijn uitgeprocedeerd. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben vaak te maken met emotionele en praktische problemen, die terugkeer naar het land van herkomst belemmeren. Uit de praktijk blijkt dat geschoolde terugkeerders meer kans hebben tot een succesvolle terugkeer.

Terugkeerders
De NIYATA Academy biedt hiertoe in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland opleidingstrajecten aan voor terugkeerders. ‘Zo kunnen zij met een goedgevulde professionele rugzak terugkeren naar het land van herkomst’, aldus Vluchtelingenwerk Nederland.

Meer dan 300 personen zijn nu dus opgeleid tot elektro- en montagemonteur zonnepanelen. De opleidingen zijn verzorgd aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt – via het UWV, gemeenten en statushouders – en personen die zich willen omscholen.

De NIYATA Academy heeft hiermee bewezen een volwaardig opleidingscentrum te zijn. De NIYATA Academy stelt als een van de eerste installatiebedrijven in Nederland de volwaardige opleiding tot Monteur Zonnepanelen te leveren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Business Improvement Specialist (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Svea Solar zoekt:

Outside Sales Consultant (Solar) Noord & Midden Nederland

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!