Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Afvalzorg plaatst 80.000 zonnepanelen op stortplaatsen Almere, Weert en Wieringermeer
© Afvalzorg

Afvalzorg plaatst 80.000 zonnepanelen op stortplaatsen Almere, Weert en Wieringermeer

Afvalzorg gaat op nog eens 3 stortplaatsen zonnepanelen plaatsen: in Almere, Weert en Wieringermeer. Dit als onderdeel van de ambitie om vóór 2025 op alle Afvalzorg-locaties duurzame energie te produceren.

Met het verkrijgen van subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) komt de realisatie van zonneparken op de locaties Braambergen in Almere, Weert in Weert en Wieringermeer fase 2 in Middenmeer dichterbij.

27 miljoen kilowattuur

In 2021 verwacht Afvalzorg op deze 3 locaties de productie van duurzame energie te starten of op te schalen in het geval van Wieringermeer.

Op locatie Wieringermeer ligt namelijk al een zonnepark met 11.000 zonnepanelen die geplaatst zijn op de door Afvalzorg ontwikkelde duurzame fundering Solarbase. De 3 nieuwe zonneparken zullen samen 27 miljoen kilowattuur per jaar aan elektriciteit produceren.

Brunssum

Verder heeft Afvalzorg in Brunssum stappen gezet ter voorbereiding op de realisatie van een zonnepark met in totaal 23.000 zonnepanelen. De gemeente Brunssum heeft de plannen goedgekeurd en de Ruimtelijke Ordening (RO-)fase wordt opgestart.

Niet alleen stortlocaties lenen zich goed voor het opwekken van duurzame energie. Afvalzorg doet met haar fundering Solarbase ook mee aan de 2-jarige pilot van Zon op Dijken met onder meer een proefopstelling aan de Knardijk bij Harderwijk. Het onderzoek is opgestart vanuit TNO en Waterschap Zuiderzeeland, met als doel om de mogelijkheden te verkennen voor zonne-energie op dijken, zónder de dijkfunctie aan te tasten.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Adviseur/Projectbegeleider Energietransitie Gebouwen

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!