Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Mijlpaal woningcorporatie GroenWest: alle huurwoningen Utrecht hebben energielabel A
© GroenWest

Mijlpaal woningcorporatie GroenWest: alle huurwoningen Utrecht hebben energielabel A

Woningcorporatie GroenWest meldt een belangrijke mijlpaal bereikt te hebben. Alle huurwoningen die ze in de stad Utrecht bezit, hebben gemiddeld energielabel A door onder meer de plaatsing van zonnepanelen.

Eerder maakte GroenWest al bekend tot 2021 circa 5.600 woningen van zonnepanelen te voorzien. De zonnepanelen worden projectmatig bij grootonderhoudsprojecten geplaatst en op verzoek van huurders van eengezinswoningen.

Bijna 12.000 woningen
GroenWest bezit in het noordwestelijke deel van de provincie Utrecht bijna 12.000 huurwoningen. Deze staan in De Ronde Venen, Woerden, Montfoort en Utrecht.

Alle huurwoningen in de stad Utrecht hebben daarbij nu gemiddeld energielabel A. Aan het begin van dit kalenderjaar haalde GroenWest over het hele woningbezit al een gemiddeld energielabel B. De woningvoorraad in Utrecht is op het gebied van duurzaamheid dus net een stap verder.

‘Naast onze continue aandacht voor het verduurzamen van woningen, draagt de nieuwbouw in Utrecht stevig bij aan een lager gemiddelde energie-index’, aldus Corné Venema, analist Vastgoedsturing bij GroenWest.

Zonnepanelen
Jaarlijks worden bij de aanpak van 400 woningen maatregelen als (na)isolatie van vloeren, gevels en daken, HR++-glas en het aanpassen van de installaties toegepast. Sinds 2017 zijn daar ook veelvuldig zonnepanelen bij gekomen.

GroenWest blijft werken aan het verbeteren en verduurzamen van haar woningen. Naast het verduurzamen van bestaande woningen, wordt alle nieuwbouw energieneutraal gerealiseerd en wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met innovatieve technieken om bestaande woningen naar nul-op-de-meter te krijgen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
ABO Wind Nederland BV zoekt:

Project Developer

32-40 uur - Landelijk
kWh People zoekt:

Junior O&M Manager

32-40 uur - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!