Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TU Delft: coronacrisis zorgt voor piek in deelnemers Massive Open Online Course
© TU Delft

TU Delft: coronacrisis zorgt voor piek in deelnemers Massive Open Online Course

De lockdowns die dit jaar wereldwijd zijn ingesteld in strijd tegen het coronavirus, hebben de TU Delft geen windeieren gelegd. De 3 miljoenste inschrijving voor de onlinecursussen MOOC is geregistreerd.

Solar Energy was in september 2013 de eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de TU Delft en is sindsdien al vele malen herhaald.

230.000 aanmeldingen
De aanmeldingen beleefden dit jaar een piek vanaf medio maart, toen in veel landen de eerste lockdown begon. Het aantal inschrijvingen voor de MOOC’s verdrievoudigde toen van zo’n 6.000 naar zo’n 20.000 per week. Tegen de zomer daalden de aantallen weer naar reguliere aantallen.

De MOOC voor zonne-energie trok tot nu toe de meeste aanmeldingen: meer dan 230.000. Inmiddels heeft de universiteit meer dan 120 MOOC’s met onderwerpen die variëren van gezondheid tot de energietransitie en van quantum computing tot duurzame steden en de circulaire economie.

Eerste ingenieur
Daarnaast is het online-aanbod van de TU Delft afgelopen jaren uitgebreid met onder andere MicroMasters – een reeks samenhangende MOOC’s – en Professional Certificate Programs. Deze laatste helpen mensen die werkzaam zijn in een specifiek terrein op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied.

De MOOC’s worden gevolgd door geïnteresseerden uit de hele wereld, soms uit interesse en vaak om een stapje verder te komen met hun loopbaan. Zoals Mohammed El Maakoui uit Libanon. Hij volgde de MicroMaster in Solar Energy Engineering, die bestaat uit een serie van 5 MOOC’s inclusief een  proctored (online) tentamen. Voor deze cursussen kreeg hij een vrijstelling toen hij begon aan zijn masterprogramma Electrical Engineering aan de TU Delft, en hij is onlangs afgestudeerd: de eerste Delftse ingenieur die een deel van zijn programma als MOOC’s heeft gevolgd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
LENS B.V. zoekt:

Technisch Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!