logo
wvhj2023
© Rijksoverheid
© Rijksoverheid
20 oktober 2020

Minister gaat onderzoeken RIVM, IFV en TNO naar branden met zonnepanelen afstemmen

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat hij lopende en nieuwe onderzoeken naar branden met zonnepanelen op elkaar gaat laten aansluiten.

Eind september liet minister Wiebes naar aanleiding van Kamervragen van het CDA weten het RIVM onderzoek te gaan laten doen naar de mogelijke effecten van branden met zonnepanelen. Bij 2 branden in Noord-Holland en Flevoland kwamen afgelopen zomer namelijk restanten van zonnecellen in weilanden van agrariërs terecht wat leidde tot Kamervragen van het CDA.

RIVM, IFV en TNO
De antwoorden op de Kamervragen waren voor Mulder niet toereikend en daarom stelde zij opnieuw Kamervragen. Minister Wiebes heeft laten weten dat de nieuwe Kamervragen niet binnen de gebruikelijke termijn van 3 weken worden beantwoord vanwege interdepartementale afstemming.

‘Ik ben voornemens om begin november overleg te voeren met mijn collega’s van de betrokken departementen en met vertegenwoordigers van onderzoeksinstituten Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en TNO om lopende en nieuw op te starten onderzoeken zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten’, aldus Wiebes.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten