Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen over weilanden vol glas na brand met zonnepanelen
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Kamervragen over weilanden vol glas na brand met zonnepanelen

CDA heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over weilanden in Noord-Holland die bezaaid liggen met resten van zonnepanelen. Het materiaal is er terechtgekomen na een brand bij 2 schuren van een bollenbedrijf.

Jaco Geurts en Agnes Mulder (beiden CDA) hebben de vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Koeien
Hollands Kroon en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord adviseerden boeren aan de Moerbeek in 't Veld onlangs om hun koeien binnen te houden. Na een brand bij Wit Flowerbulbs kwamen eind juli brokstukken van zonnepanelen in weilanden terecht.

De Kamerleden willen onder meer weten of het klopt het dat niemand op dit moment de oplossing weet voor het probleem waarbij glasscherven en andere brokstukken bij een hevige brand vrijkomen uit zonnepanelen en vervolgens neerslaan op omringende weilanden en andere gronden.

Protocol
Ook wil men weten welke mogelijke schadelijke effecten de verspreiding van glasscherven en andere brokstukken van zonnepanelen bij een hevige brand kan hebben voor de gezondheid van mens en dier. Verder vraagt men of dit probleem speelt bij specifieke typen zonnepanelen dan wel wijze van bevestiging van zonnepanelen, en of de kans op het vrijkomen van brokstukken en glasscherven bij brand even groot voor is elk type zonnepaneel? Daarnaast is men benieuwd of er protocollen ontwikkeld worden voor het omgaan met dergelijke (loods)branden, waarbij glasscherven en andere brokstukken van zonnepanelen vrijkomen.

Tot slot wil men van de minister en staatssecretaris weten of zij de mening delen van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord dat er voor dit probleem een landelijke oplossing gevonden moet worden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!