Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct onthult nieuwe PVBOXshelter: PVBox voor zonnepanelen beter beschermd
© Conduct

Conduct onthult nieuwe PVBOXshelter: PVBox voor zonnepanelen beter beschermd

Conduct Technical Solutions introduceert de PVBOXshelter. Dit nieuwste model uit de PVshelter-serie is bedoeld als montageframe, voorzien van een dak voor kleinere behuizingen zoals een AC-lastscheider of PVbox.

Met de introductie van de PVBOXshelter biedt Conduct installateurs van zonnepanelen de mogelijkheid om een AC-schakelkast of combiner PVbox elegant en technisch op de juiste manier in de infrastructuur te integreren.

Overlengte bekabeling voorkomen
Door de opbouw van de PVBOXshelter wordt de behuizing voorzien van lastscheider of DC-verdeler boven het draadgootsysteem RoofSupport gepositioneerd. Hierdoor wordt onnodige overlengte van bekabeling voorkomen.

Door de uiterst lage onderconstructie van de PVBOXshelter is deze direct onder het RoofSupport-draadgootsysteem te schuiven. Hierdoor wordt de PVBOXshelter tegen de zijkant gepositioneerd en is de te monteren behuizing direct boven het draadgootsysteem eenvoudig bereikbaar; zonder bekabeling om te hoeven leiden.

Voldoende ballast
Ondanks de minimaal vereiste hoogte tussen het draadgootsysteem RoofSupport en de onderzijde van de geplaatste kast is de gehele constructie zo laag mogelijk gehouden. Dit maakt de PVBOXshelter in combinatie met de 12 kilogram betonballast plus de 13 kilogram uit autobanden gerecyclede daksteunen voldoende windbestendig. 

Standaarduitvoering
De PVBOXshelter is voorzien van blindklinkmoeren voor montage van 2 typen PVbox. De PVbox met maatvoering 400 bij 200 millimeter (red. breedte x hoogte) voorzien van een 125A AC-switch is bedoeld als lastscheiderkast voor het vrijschakelen van de 400VAC. De PVbox met maatvoering 400 bij 300 millimeter is als DC-combinerbox in combinatie met PVBOXshelter vrij in de pv-infrastructuur te plaatsen.

Bekijk de PVBOXshelter van Conduct hier in de nieuwe Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
SolarComfort zoekt:

Leerling Monteur Zonnepanelen

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Boss Renewables zoekt:

Project Manager

Fulltime (40 uur) - North Holland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!