Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
2.117 zonnepanelen voor Stella Artois: 30 miljoen biertjes gebrouwen op zonne-energie
© Stella Artois

2.117 zonnepanelen voor Stella Artois: 30 miljoen biertjes gebrouwen op zonne-energie

Luminus heeft 2.117 zonnepanelen opgeleverd bij de bierbrouwerij van Stella Artois dat onderdeel is van AB InBev. Jaarlijks worden met de opgewekte zonnestroom zo’n 30 miljoen Leuvense pintjes gebrouwen.

De 2.117 zonnepanelen op het dak van de brouwerij zijn goed voor een oppervlakte van 3.800 vierkante meter en een jaarlijkse productie van 576.000 kilowattuur zonnestroom. Bijzonder aan het zonnedak is dat ook Vlaamse burgers konden participeren.

Crowdfunding
AB InBev is de grootste brouwer ter wereld en kent al jarenlang een grootschalig duurzaamheidsbeleid. Voor dit project in Leuven wilde het bedrijf niet alleen zelf gebruikmaken van de groene energie, maar ook alle Leuvenaars daarbij betrekken. Zij kregen via een zonnedeelproject als eerste de kans om mee te investeren. In een tweede fase konden alle inwoners van Vlaams-Brabant en de rest van het land mee investeren. 

Het zonnedeelproject werd gelanceerd door 2 organisatoren: enerzijds Power2Green, een joint venture die werd opgericht door de institutionele investeerder Integrale, en Luminus dat met dochterbedrijf Dauvister de zonnepanelen installeerde. Power2Green biedt bedrijven en overheden financiële oplossingen voor de bouw van installaties voor hernieuwbare energie. De tweede entiteit is het crowdfundingsplatform Mozzeno. Via dat platform investeerden 269 burgers mee in de pv-installatie. Zij behalen 5 jaar lang een gemiddeld bruto-rendement van 3 procent.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Controller Duurzame Projecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!