Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISSO vraagt mening marktpartijen over nieuwe versie handboek zonne-energie
© Esdec

ISSO vraagt mening marktpartijen over nieuwe versie handboek zonne-energie

Kenniscentrum ISSO roept marktpartijen die zich bezighouden met ontwerp, realisatie en inspectie van zonne-energiesystemen op om hun mening te geven over de actualisatie van het handboek zonne-energie.

Het ‘Handboek Zonne-energie, Bouwkundige- en installatietechnische richtlijnen voor zonne-energiesystemen’ bestaat sinds 2012. Kenniscentrum ISSO presenteerde vorig jaar al een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie. Toen werd onder meer kennis toegevoegd op het gebied van energieopslag en grondgebonden zonneparken.

Handboek én eindtermen
De redactie van Solar Magazine meldde afgelopen zomer al dat de Nederlandse zonne-energiesector nog in 2020 nieuwe eindtermen verwelkomt, gevolgd door een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie in 2021. Beide producten zijn onderdeel van een professionaliseringsslag.

Vanwege ontwikkelingen in de markt rondom certificeringen, eindtermen, de aankomende aanpassingen van NEN 1010 en NEN 7250, nieuwe eisen van verzekeraars en nieuwe technieken en toepassingsvormen van zonne-energie is het volgens ISSO opnieuw tijd de kennis over zonne-energie te actualiseren en uit te brengen. ISSO start dit project met een marktonderzoek om de ervaringen met de huidige kennis te inventariseren. 

Reageren tot 30 oktober
Om te weten te komen hoe het handboek kan worden verbeterd, welke informatie ontbreekt of overbodig is, en hoe u het handboek gebruikt, vraagt ISSO marktpartijen om vóór 30 oktober een korte vragenlijst in te vullen.

Klik om de vragenlijst van ISSO te openen. Naar verwachting is de geactualiseerde versie van het handboek aan het einde van de zomer van 2021 beschikbaar.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Fimer zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Rotterdam
E2-Energie zoekt:

Projectleider

32-40 uur - 6921RZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!