Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISSO presenteert nieuwe versie van Handboek Zonne-energie

ISSO presenteert nieuwe versie van Handboek Zonne-energie

Kenniscentrum ISSO heeft een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie gepresenteerd. Er is onder meer kennis toegevoegd op het gebied van energieopslag en grondgebonden zonneparken.

Nieuwe technische innovaties en marktontwikkelingen – zoals zonneweiden, aansluiting van installatiesystemen op 10 kilovolt en energieopslag – vormen de aanleiding voor een nieuwe versie van het handboek.

Eerste versie uit 2012
Het ‘Handboek Zonne-energie, Bouwkundige- en installatietechnische richtlijnen voor zonne-energiesystemen’ bestaat sinds 2012. Een eerste update kwam uit in 2016, zodat het handboek voldeed aan de meest recente technieken en wetgeving.

Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. Daardoor was de versie uit 2016 niet langer volledig en actueel. De nieuwe versie is nu uitgebreid.

Zonnewarmte en bouwkundige integratie
De nieuwe versie is nu aangepast aan de huidige techniek met de onderwerpen zonnewarmte, zonnestroom, energieopslag, veldsystemen en bouwkundige integratie. Elk onderdeel is opgebouwd conform het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK). Ook bevat het referentiedetails voor integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels.

Deze versie is voornamelijk bedoeld voor de professional die met zonne-energiesystemen werkt, zoals opdrachtgevers, adviseurs en installateurs. Het vernieuwde handboek is beschikbaar via de ISSO-Kennisbank.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
SOLARWATT B.V. zoekt:

Accountmanager zonne-energie Nederland

Wegens aanhoudende groei zijn we opzoek naar een enthousiaste accountmanager zonne-energie voor de Nederlandse markt. Wanneer je op zoek bent naar een baan in een dynamische omgeving dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken een gedreven man...
32-40 uur - Tiel
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Eerste Monteur Sterkstroom

Ben je op zoek naar een uitdagende baan en heb je affiniteit met duurzame installaties? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak B.V. aan het juiste adres! Wij zijn ter versterking van ons team op zoek naar meerdere enthousiaste  Eerste monteurs...
Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!