Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISSO presenteert nieuwe versie van Handboek Zonne-energie

ISSO presenteert nieuwe versie van Handboek Zonne-energie

Kenniscentrum ISSO heeft een nieuwe versie van het Handboek Zonne-energie gepresenteerd. Er is onder meer kennis toegevoegd op het gebied van energieopslag en grondgebonden zonneparken.

Nieuwe technische innovaties en marktontwikkelingen – zoals zonneweiden, aansluiting van installatiesystemen op 10 kilovolt en energieopslag – vormen de aanleiding voor een nieuwe versie van het handboek.

Eerste versie uit 2012
Het ‘Handboek Zonne-energie, Bouwkundige- en installatietechnische richtlijnen voor zonne-energiesystemen’ bestaat sinds 2012. Een eerste update kwam uit in 2016, zodat het handboek voldeed aan de meest recente technieken en wetgeving.

Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. Daardoor was de versie uit 2016 niet langer volledig en actueel. De nieuwe versie is nu uitgebreid.

Zonnewarmte en bouwkundige integratie
De nieuwe versie is nu aangepast aan de huidige techniek met de onderwerpen zonnewarmte, zonnestroom, energieopslag, veldsystemen en bouwkundige integratie. Elk onderdeel is opgebouwd conform het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK). Ook bevat het referentiedetails voor integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels.

Deze versie is voornamelijk bedoeld voor de professional die met zonne-energiesystemen werkt, zoals opdrachtgevers, adviseurs en installateurs. Het vernieuwde handboek is beschikbaar via de ISSO-Kennisbank.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!