logo
wvhj2023
© Ruud Morijn | Dreamstime.com
© Ruud Morijn | Dreamstime.com
1 oktober 2020

Netbeheerders presenteren definitieve investeringsplannen: elektriciteitsnet wordt rigoureus verzwaard

Netbeheerders Coteq, Enexis, Enduris, Liander, Stedin, Rendo, TenneT en Westland Infra hebben hun definitieve investeringsplannen voor uitbreiding van het elektriciteitsnet gepresenteerd voor de periode tot 2030.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde eerder deze maand bij een eerste toets van de voorlopige investeringsplannen van de netbeheerders dat de plannen nog onvoldoende waren uitgewerkt. Met ingang van 2020 publiceert elke regionale netbeheerder namelijk 2-jaarlijks een investeringsplan, steeds met een zichttermijn van 10 jaar, die getoetst worden door de ACM.

40 miljard euro
In totaal investeren de Nederlandse netbeheerders de komende jaren zo’n 40 miljard in het onderhouden en verzwaren van het elektriciteitsnet en de voorbereidingen op het energiesysteem van de toekomst.

Op basis van de concretisering van het Klimaatakkoord via onder meer de Regionale Energie Strategieën (RES’en), zullen de netbeheerders de investeringsplannen de komende jaren verder invullen en concretiseren.

Hoofdlijnen investeringsplannen
De hoofdlijnen van de definitieve investeringsplannen van de verschillende (regionale) netbeheerders zijn hier te raadplegen:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten