Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Geen doorstart voor failliete installateur Totaal-Zonnepanelen

Geen doorstart voor failliete installateur Totaal-Zonnepanelen

De afgelopen zomer failliet verklaarde installateur Totaal-Zonnepanelen maakt geen doorstart. Dat meldt curator Frans van der Stap van Lawton Advocaten in zijn laatste faillissementsverslag.

De rechtbank van Zeeland-West-Brabant verklaarde het in Roosendaal gevestigde installatiebedrijf begin juni failliet. Van der Stap van Lawton Advocaten werd als curator aangewezen.

Achterstallige betalingen
Half juli werd bekend dat te late betaling van personeel en achterstallige betalingen van leveranciers het installatiebedrijf fataal werden.

Uit het eerste faillissementsverslag werd daarbij duidelijk dat in februari 2020 ook al faillissement werd aangevraagd door een van de personeelsleden. Die aanvraag werd door de rechtbank echter afgewezen, waarna het bedrijf in juni alsnog failliet werd verklaard.

Definitief geen doorstart
Nu laat de curator weten uiteindelijk 2 gegadigden te hebben gevonden die een bod hebben uitgebracht op de inventaris, bestaande uit zonnepanelen en een rolsteiger. In vervolg op deze biedingen is de rolsteiger separaat verkocht aan 1 partij voor 1.000 euro en de zonnepanelen aan een andere partij voor 650 euro. Van een doorstart is echter definitief geen sprake.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
JansZon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!