Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
HRsolar start productie Qpanel: nieuw zonnepaneel dat ook zonnewarmte opwekt
© HRsolar

HRsolar start productie Qpanel: nieuw zonnepaneel dat ook zonnewarmte opwekt

De Nederlandse fabrikant HRsolar is gestart met de productie van het pvt-paneel Qpanel. Dit is een zonnepaneel dat niet alleen zonnestroom, maar ook zonnewarmte opwekt. De eerste exemplaren zijn al geïnstalleerd.

Het Qpanel bestaat uit een ‘standaard’ zonnepaneel waaraan een thermische collector aan de onderkant is toegevoegd. De collector bestaat  uit aluminium lamellen met daartussen een koperen buisstelsel.

Warmtepomp vervangen
Het zonnepaneel – met een vermogen van 330 wattpiek – wekt stroom op, terwijl de collector aan de onderkant warmte uit de zon en de buitenlucht onttrekt.

Het Qpanel kan de buitenunit of bodembron van een warmtepomp vervangen. Het pvt-paneel werkt – omdat het warmte uit de buitenlucht onttrekt – 24 uur per dag en 7 dagen per week tot een temperatuur van min 7 graden Celsius.  

Eerste installatie
De eerste installatie van het Qpanel is inmiddels geplaatst door het bedrijfsonderdeel HRsolar Projects. ‘Met het Qpanel halen we duurzame stroom én warmte in de woningen en bedrijfsgebouwen’, aldus Jeroen Prinsen, businessdevelopmentmanager bij HRsolar. ‘De hightech thermische wisselaar zorgt ervoor dat de pvt-panelen fungeren als volledig stille bron voor de warmtepomp. Dus geen dure grondboringen of buitenunits meer met ventilatoren die overlast kunnen geven.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Growatt New Energy B.V. zoekt:

Aftersales support/klantenservice

Fulltime (40 uur) - Dalkruidbaan 107,2908KC Capelle aan den ijssel
ABO Wind Nederland BV zoekt:

Project Developer

32-40 uur - Landelijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!