Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (53) | Zonnepanelen voor Albert Heijn XL, WDP en printbedrijf AddComm
© KiesZon

Project in beeld (53) | Zonnepanelen voor Albert Heijn XL, WDP en printbedrijf AddComm

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

KiesZon heeft in Bleiswijk het dak van Total Exotics voorzien van 1.383 zonnepanelen, dit gebeurde in opdracht van logistiek vastgoedspecialist WDP. Het pv-systeem produceert jaarlijks 450.000 kilowattuur zonnestroom. Total Exotics, onderdeel van Total Produce, is in Europa dé specialist in avocado’s en mango’s. Vruchten worden het hele jaar door aan retailers, foodservices en groothandels in heel Europa geleverd. De zonnepanelen op het dak zorgen voor een nieuwe mijlpaal op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor Total Exotics. Het bedrijf investeert namelijk al in betrouwbare keurmerken en certificaten en houdt telers aan strikte eisen op het gebied van milieu, arbeid en productie. Voor KiesZon, dochteronderneming van Greenchoice, betekent de realisatie van het zonnedak een volgend ijkpunt binnen het partnership met WDP dat vorig jaar werd aangegaan. WDP-locaties in Alphen aan den Rijn, Soesterberg en Oosterhout zijn al van zonnepanelen voorzien en nu dus Bleiswijk. In totaal levert het huidige partnership ruim 13 megawattpiek aan zonnedaken op.

Ecorus heeft Adore Montage 825 zonnepanelen laten plaatsen op het dak van een Albert Heijn XL. Bij de Ahold-supermarkt zijn met behulp van montagemateriaal van Van der Valk Solar Systems zonnepanelen van JA Solar geplaatst met een vermogen van 400 wattpiek per stuk. Het totale project kent daardoor een omvang van 330 kilowattpiek.

Schulte Energie & Techniek heeft 1.850 zonnepanelen geplaatst bij AddComm Direct B.V.. In de printshop wordt voortaan niet alleen 100 procent gecertificeerd papier, maar ook 100 procent groene energie wordt gebruikt.

Adore Montage heeft in opdracht van Peeters Duurzaam 1.900 zonnepanelen mogen plaatsen in een nieuwbouwwijk. De zonnepanelen zijn aangebracht met behulp van een indakmontagesysteem.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectmanager Duurzame Woningen

32-40 uur - 6541EZ
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!