Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
HVC legt laatste van 11.500 zonnepanelen zonnepark Amstelwijck
© HVC

HVC legt laatste van 11.500 zonnepanelen zonnepark Amstelwijck

De bouw van zonnepark Amstelwijck is bijna klaar. HVC-directeur Arjan ten Elshof en wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht hebben de laatste van 11.500 zonnepanelen gelegd.

De zonneweide wekt vanaf oktober jaarlijks genoeg elektriciteit op om 1.500 gezinnen van zonnestroom te voorzien. Inwoners van de gemeente Dordrecht kunnen meeprofiteren van het zonnepark door te investeren via obligaties.

Energiecoöperatie
Naast het opwekken van 4,6 miljoen kilowattuur aan duurzame energie zorgt het zonnepark ook voor een vermindering van CO2-uitstoot met 2.600 ton per jaar. Wethouder Rik van der Linden: ‘Het zonnepark ligt op een stuk grond waarvoor weinig andere toepassingsmogelijkheden zijn. Ook dit zonnepark draagt bij aan onze ambitie om in 2050 als stad energieneutraal te zijn.’

Zonnepark Amstelwijck is een initiatief van Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en duurzaam energie- en afvalbedrijf HVC. Het doel van ECD is om de ontwikkeling en het gebruik van duurzame energie in Dordrecht te stimuleren. Een ander project van ECD is zonnepark Crayestein, dat eerder dit jaar in gebruik werd genomen. Dat zonnepark telt 11.700 zonnepanelen.

N3 energieneutraal
Rijkswaterstaat, regio Drechtsteden, gemeente Dordrecht en gemeente Papendrecht legden al in 2017 hun gezamenlijke ambities voor de N3 vast die onder meer energieneutraal moet worden dankzij het zonnepark. De locatie bevindt zich tussen de oostelijke afrit ’s-Gravendeel van de A16, de N3 en de spoorverbinding tussen Dordrecht en Breda.

Het perceel aan de zuidzijde van de N3 langs de A16 heeft een oppervlakte van circa 6 hectare. 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider buitendienst (€ 4.000,00 - € 6.000,00)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!