Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sharp introduceert nieuw zonnepaneel NU-JD440 van 440 wattpiek met halve zonnecellen
© Sharp

Sharp introduceert nieuw zonnepaneel NU-JD440 van 440 wattpiek met halve zonnecellen

Sharp heeft een nieuw zonnepaneel van 440 wattpiek in zijn assortiment opgenomen. De pv-module NU-JD440 is uitgerust met 144 monokristallijne halve zonnecellen gebaseerd op wafers van het M6-formaat.

De nieuwe module is uitgerust met multi-busbartechnologie. De 9 busbars met ronde geleiders vergroten de energieopbrengst van elk zonnepaneel en maken ze minder kwetsbaar voor microcracks.

Minder warmte
De temperatuurcoëfficiënt van -0,347 procent per graad Celsius op het vermogen zorgt voor betere prestaties bij een hoge omgevingstemperatuur. Bovendien beschikt de NU-JD440 over kabels van 1.670 millimeter waarmee de panelen zonder problemen horizontaal zijn te installeren. Ook maken de kabels leapfrog-bedrading mogelijk bij een staande installatie. Dit verlaagt de systeemkosten.

Alle Sharp-zonnepanelen met halve zonnecellen hebben 3 kleine aansluitdozen in plaats van 1, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met een bypass-diode. Zo dragen deze aansluitdozen minder warmte over aan bovenliggende cellen, waardoor de zonnepanelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem verbeterd worden.

Levelized cost of energy
Jens Meyer, manager Product Engineering van Sharp Energy Solutions, over het nieuwe zonnepaneel: ‘De NU-JD440 vermindert de levelized cost of energy van verschillende applicaties. Met een productportfolio dat zich voortdurend ontwikkelt, een team in Duitsland en lokale servicepunten door heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten, kunnen onze klanten rekenen op de beste producten en een goede service. De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de module wordt gegarandeerd met IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). Onze zonnepanelen zijn volgens internationale standaarden uitgebreid getest op PID-weerstand en onder de meest extreme omstandigheden, zoals blootstelling aan ammoniak, zoutnevel en zand.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Growatt New Energy B.V. zoekt:

Aftersales support/klantenservice

Fulltime (40 uur) - Dalkruidbaan 107,2908KC Capelle aan den ijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!