Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis sluit grootste zonnepark van Nederland aan op elektriciteitsnet
© Powerfield

Enexis sluit grootste zonnepark van Nederland aan op elektriciteitsnet

Enexis heeft het grootste gerealiseerde zonnepark van Nederland, zonnepark Vlagtwedde, aangesloten op het elektriciteitsnet. De zonneweide in Westerwolde in de provincie Groningen telt 350.000 zonnepanelen.

De bouw van het zonnepark met 350.000 zonnepanelen en een vermogen van 110 megawattpiek ging afgelopen september van start. Impax en Solarcentury ondertekenden daarvoor de bouw- en onderhoudsovereenkomst.

Blauwe bessen
Het door Powerfield geïnitieerde project ontving eind 2017 SDE+-subsidie nadat in februari 2017 een vergunning werd afgegeven. Voor de landschappelijke inpassing van het zonnepark en werkgelegenheid in de gemeente Westerwolde ruim 20 hectare blauwe bessen aangeplant.

Het vermogen van het zonnepark bedraagt 110 megawattpiek en de oplevering vindt plaats in de tweede helft van 2020. In totaal zal het zonnepark jaarlijks 104.000 megawattuur zonnestroom produceren.

Van de troon gestoten
Met de koppeling aan het elektriciteitsnet heeft zonnepark Vlagtwedde nu zonnepark Midden-Groningen van de troon gestoten als grootste gerealiseerde zonnepark van Nederland. En dat stokje zal komend kalenderjaar overgenomen worden door zonnepark Dorhout Mees in Dronten van Solarfields dat een vermogen van 147 megawattpiek krijgt. In Limburg wordt bovendien gewerkt aan Energielandgoed Wells Meer dat 265 hectare aan zonnepanelen omvat.

Op onderstaande video is zonnepark Vlagtwedde vanuit de lucht te zien.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Ecotecworld Nederland B.V. zoekt:

Allround Verkoop Medewerker Binnendienst en Magazijn

Parttime (24 uur) - Coevorden, 7741 KV 5C
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Allround magazijn medewerker

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 239 PV, finlandlaan 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!