Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bestemmingsplan grootste zonnepark van Nederland wordt vastgesteld in februari 2021
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Bestemmingsplan grootste zonnepark van Nederland wordt vastgesteld in februari 2021

Het bestemmingsplan voor Energielandgoed Wells Meer wordt in februari 2021 vastgesteld. Dat meldt de gemeente Bergen. Dat is enkele maanden later dan gepland, maar de start van de bouw loopt geen vertraging op.

In Bergen verrijst in de komende jaren Energielandgoed Wells Meer. De Limburgse gemeente heeft inmiddels de wind volop in de zeilen bij de ontwikkeling van het project. Dit energielandgoed – dat ten oosten van het Nationaal Park De Maasduinen komt te liggen – wordt 444 hectare groot. Het bestaat niet alleen uit 265 hectare aan zonnevelden, maar herbergt bij de oplevering ook windmolens en 175 hectare (nieuwe) natuur. ‘We willen dat er iets achterblijft wat optelt’, stelden projectmanager Arno Derks en bestuurlijk projectleider Ellen Arts van de gemeente Bergen afgelopen maart tegenover de redactie van Solar Magazine.

Start bouw in 2022
Voor het Energielandgoed Wells Meer heeft de gemeente er altijd naar gestreefd om in 2021 een subsidieaanvraag in te dienen binnen de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). Daarbij ging men ervan uit dat er een voorjaars- en najaarsronde zou zijn, maar met de verbreding van de subsidieregeling is er voortaan nog maar één subsidieronde.

‘Hiermee krijgen we meer ruimte voor het klaarmaken van de stukken die nodig zijn voor de indiening’, aldus het projectteam Energielandgoed Wells Meer. ‘Dit betekent dat er binnen de projectplanning van het Energielandgoed een verschuiving plaatsvindt. De overall planning verandert echter niet. We gaan er nog steeds van uit dat we in 2022 kunnen starten met de bouw.’

Het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad en het verlenen van de omgevingsvergunningen wordt van december 2020 verplaatst naar februari 2021.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Verkoop Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, Finlandlaan 1
kWh People zoekt:

Projectmanager Duurzame Woningen

32-40 uur - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!