Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eurotron start pre-productie van nieuwe generatie zonnepaneel met achterzijdecontactcellen
© Eurotron

Eurotron start pre-productie van nieuwe generatie zonnepaneel met achterzijdecontactcellen

Eurotron is in zijn Eurolab in Bleskensgraaf gestart met de preproductie van een nieuwe generatie zonnepanelen met achterzijdecontactzonnecellen. Het bedrijf stelt dat de wereldwijde vraag snel groeit.

Sinds de allereerste start van Eurotron loopt het bedrijf internationaal voorop met state-of-the-art productieapparatuur voor het maken van achterzijdecontactzonnepanelen.

De nieuwe standaard
‘We zijn verheugd betrokken te zijn bij veel initiatieven, en onze kennis en langdurige ervaringen met materialen en productieprocessen te delen’, stelt Eurotron-projectleider Jeroen van den Berg. ‘Binnen Eurolab, ons goed geoutilleerde laboratorium, vinden momenteel veel R&D-projecten plaats. We faciliteren ook de preproductie van de volgende generatie achterzijdecontactzonnepanelen. We hebben ons gericht op dit type zonnepanelen vanwege de verbetering van de prestaties en duurzaamheid ten opzichte van traditionele zonnepanelen. Het is mooi om te zien dat de markt nu klaar lijkt voor grootschalige introductie. Achterzijdecontactzonnepanelen worden zeker de nieuwe standaard, het is slechts een kwestie van tijd.’

Alle formaten
Eurotron ontving afgelopen kalenderjaar onder meer orders voor de gigawattfabriek van Sunport Power in China en de Amerikaanse fabrikant Silfab Solar. Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijd productieapparatuur geleverd met een jaarlijkse capaciteit van 3 gigawattpiek; oftewel zo’n 9 miljoen zonnepanelen.

Om klanten de mogelijkheid te bieden om grootformaat zonnepanelen met achterzijdecontactzonnecellen te produceren, startte het bedrijf eerder dit jaar met een upgrade van zijn hightechproductietools. Deze zijn daardoor geschikt om alle zonnepanelen, alle celformaten (met verschillende wafergroottes, halve zonnecellen en 6-hoekig) en celtypen (metalwrapthrough, interdigitated backcontact en heterojunctie-achterzijdecontact) te produceren met een maximale grootte van 1.400 bij 2.600 millimeter.

Nieuwe generatie in beeld
Op onderstaande video is de preproductie in het Eurolab te zien.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior PV Engineer

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Senior Elektricien Zonnepanelen (m/v) Friesland

Fulltime (40 uur) - Sexbierum, 8855 XC, Friesland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!