Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse machinebouwer Eurotron maakt productie van grootformaat zonnepanelen mogelijk
© Eurotron

Nederlandse machinebouwer Eurotron maakt productie van grootformaat zonnepanelen mogelijk

Om klanten de mogelijkheid te bieden om grootformaat zonnepanelen met achterzijdecontactzonnecellen te produceren, voert het Nederlandse Eurotron momenteel een upgrade van zijn hightechproductietools uit.

De vraag naar grootformaat zonnepanelen neemt toe als gevolg van een groeiende behoefte aan efficiëntie in de hele waardeketen. Eurotron speelt hier als fabrikant van apparatuur voor de productie van zonnepanelen met achterzijdecontactcellen nu op in door productieapparatuur te upgraden.

De geüpgradede productietools zullen geschikt zijn om alle zonnepanelen, alle celformaten (met verschillende wafergroottes, halve zonnecellen en 6-hoekig) en celtypen (metalwrapthrough, interdigitated backcontact en heterojunctie-achterzijdecontact) te produceren met een maximale grootte van 1.400 bij 2.600 millimeter en een jaarlijkse productiecapaciteit van 250 megawattpiek. Het team van hard- en software-ingenieurs van Eurotron werkt momenteel hard om de nieuwe apparatuur vanaf eind september te kunnen leveren.

Eurotron ontving afgelopen kalenderjaar onder meer orders voor de gigawattfabriek van Sunport Power in China en de Amerikaanse fabrikant Silfab Solar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur Zonnepanelen Dordrecht

Fulltime (40 uur) - 3356LD
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!