Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Destion start met plaatsen zonnepanelen
© Destion

Woningcorporatie Destion start met plaatsen zonnepanelen

Woningcorporatie Destion heeft het startschot gegeven voor de plaatsing van ‘gratis’ zonnepanelen op haar huurwoningen. Alle woningen krijgen de komende jaren ten minste 6 zonnepanelen.

Voor deze 6 zonnepanelen worden geen kosten bij de huurder in rekening gebracht. Kunnen er meer zonnepanelen geplaatst worden, dan kost dat de bewoner 1 euro per maand per zonnepaneel. Destion is dé woningcorporatie van Noordelijk Noord-Limburg en beheert ongeveer 2.500 huurwoningen in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook.

80 procent
Tenten Solar heeft op het dak van een woning aan de Bommelroystraat de eerste zonnepanelen geplaatst. Met het Gelderse bedrijf is Destion een overeenkomst aangegaan voor het plaatsen van de zonnepanelen op de daken van de woningen. De eerste groep bewoners werd afgelopen maanden geïnformeerd over het project. 80 procent van deze bewoners heeft ervoor gekozen om meer dan de 6 zonnepanelen te plaatsen.

‘Onze woningcorporatie streeft ernaar de woningen een zo hoog mogelijk energielabel te geven. Het mes snijdt met deze maatregelen aan 2 kanten: de woningen worden daarmee duurzamer met een hoger energielabel en onze bewoners krijgen lagere maandlasten’, aldus projectleider Loek Smeets. ‘We zijn begonnen met de oudste woningen welke het minst gunstige energielabel hebben. Met de stijgende energieprijzen ondersteunen we op deze wijze als eerste onze huurders die daar het meeste last van hebben.’

Op de daken worden zonnepanelen met een vermogen van 315 wattpiek per stuk geplaatst en deze worden gekoppeld aan power optimizers en een omvormer van SolarEdge.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
AEROCOMPACT zoekt:

Accountmanager montagematerialen voor PV-Modules (100%)

Fulltime (40 uur) - - regio midden en noord Nederland -
Janszon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - 1095AL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!