Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
FIMER: omvormers voldoen aan Requirement for Generators en netvereisten België

FIMER: omvormers voldoen aan Requirement for Generators en netvereisten België

FIMER meldt dat al zijn omvormers voldoen aan alle Synergrid C10/26-vereisten voor het leveren van zonne-energieproducten op de Belgische markt. Daarmee wordt ook aan de Requirements for Generators voldaan.

In april 2019 werd de Europese verordening Requirements for Generators (RfG) van toepassing. De Europese verordening  is onderdeel van de Europese netcode en stelt nieuwe technische eisen aan opweksystemen. De Europese netcode moet zorgen voor uniformiteit binnen de Europese Unie op het gebied van onder meer leveringszekerheid, netveiligheid en het faciliteren van de energietransitie.

Synergrid, de federatie van elektriciteits- en gasnetbeheerders in België, heeft alle 1- en 3-fase-omvormers voor residentiële en commerciële gebouwen opgenomen in een lijst met gehomologeerde systemen die aan de C10/26-vereisten voldoen.

Overname ABB
Na de overname van de omvormerdivisie van ABB in het eerste kwartaal van 2020, heeft FIMER de portfolio van 1,2 tot 175 kilowatt geïntegreerd en ervoor gezorgd dat wordt voldaan aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen die gelden voor de Belgische markt.

Clustermanager voor Centraal-Europa bij FIMER, Joachim Rupp: ‘Als de vierde grootste wereldwijde leverancier van omvormers beschikt FIMER over sterke expertise op het gebied van zonne-energie. Onze filosofie combineert de betrouwbaarheid van een groot bedrijf met de flexibiliteit van een klein bedrijf, en we staan klaar om installateurs, epc-partners en distributeurs bij te staan in de dynamische zonne-energiesectoren. Aangezien België een belangrijke markt voor ons is, zetten we ons in om aan de eisen van Synergrid te voldoen. Door onze notering op de lijst van Synergrid, kunnen wij voorzien in alle behoeften van onze klanten in België.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
KECX WIND BV zoekt:

Elektromonteur EPC & OM

Fulltime (40 uur) - Emmen, 7826TC, Emmen
kWh People zoekt:

Manager O&M

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!