Solar Magazine - Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse Meer gestart
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse Meer gestart
© SolarisFloat

Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse Meer gestart

De proef met drijvende zonnepanelen op het Oostvoornse Meer is gestart. De eerste 2 testvelden met zonnepanelen van het nationaal consortium Zon op Water zijn geïnstalleerd. Ze zijn van SolarisFloat en Isifloating.

Sunprojects heeft als uitvoerder het ronde, drijvende en zonvolgende pv-systeem Protev van SolarisFloat uit Portugal geplaatst. De 130 zonnepanelen hebben in totaal een vermogen van 50,7 kilowattpiek.

Isifloating by Isigenere uit Spanje heeft eveneens drijvende zonnepanelen geplaatst. Dit zonneveld is vierkant, heeft een vaste positie en telt 108 zonnepanelen met een vermogen van eveneens circa 50 kilowattpiek. Ook Texel4Trading/Solar Float zal, als derde partij, nog een drijvend pv-systeem van dergelijke omvang installeren.

TNO, SABIC, Equinor en Westvoorne gaan de drijvende zonnepanelen 1 jaar lang onderzoeken. Doelstellingen zijn de robuustheid van de drijvende systemen bij golfslag en harde wind, de energieopbrengst en de effecten op het leven onder water en de biodiversiteit. De drijvende zonnepanelen worden getest op de elektrische prestaties, mechanisch-dynamische stabiliteit en ecologische effecten. De opgedane kennis wordt gedeeld met waterschappen, de gemeenten, provincies, kennisinstellingen en natuurorganisaties, om hen te helpen in de visievorming op toekomstige toepassingen van drijvende zonne-energiesystemen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!