Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie West-Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in zonne-energie en elektrisch rijden
© Rene van den Berg | Dreamstime.com

Provincie West-Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in zonne-energie en elektrisch rijden

De provincie West-Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in lokale klimaatprojecten via een nieuw subsidiereglement. Het gaat om projecten met onder meer zonnepanelen en elektrische auto’s.

De 1.303.383,16 euro aan subsidies wordt door de provincie verleend aan lokale besturen, verenigingen, burgercoöperaties, scholen en groepen voor de realisatie van 15 klimaatprojecten die zich richten op CO2-besparing.

Energetische renovaties
De goedgekeurde projecten samen zorgen voor een totale CO2-besparing van 470,73 ton per jaar. Het gaat onder meer over projecten die inzetten op het energiezuinig maken van verlichting, het bouwen van een circulaire evenementenhal, warmtelevering bij particulieren, focussen op elektrische deelmobiliteit of zonne-energie of andere grondige energetische renovaties.

Projecten van de gemeente Middelkerke, gemeente Staden, Stad Kortrijk, Stad Gistel, Stad Roeselare, Stad Izegem, Stad Tielt, gemeente Zonnebeke, Beauvent cvba, het Autonoom Gemeentebedrijf Wingene, Stad Lo-Reninge, Stad Ieper, Stad Poperinge, Impact vzw en Coopstroom vzw krijgen steun.

31 aanvragen
Het subsidiereglement zorgt voor de uitvoering van lokale klimaatprojecten die een bijdrage leveren aan het behalen van de lokale en provinciale klimaatdoelstellingen. Er werden 31 projecten ingediend dit jaar.

Een volgende oproep is voorzien op 15 april 2021. De provincie voorziet jaarlijks ongeveer een miljoen euro voor dergelijke klimaatprojecten.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Wattkraft zoekt:

Huawei Solar Technische Service Engineer (40 uur)

Fulltime (40 uur) - 3528 BB
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Allround magazijn medewerker

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 239 PV, finlandlaan 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!