Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Suntech neemt nieuwe fabriek in gebruik voor productie van 1,5 gigawattpiek zonnepanelen
© Suntech

Suntech neemt nieuwe fabriek in gebruik voor productie van 1,5 gigawattpiek zonnepanelen

De Chinese fabrikant Suntech heeft in Wuxi zijn productiecapaciteit voor zonnepanelen uitgebreid met 1,5 gigawattpiek. Het is de eerste fase van de uitbreidingsplannen van het zonne-energiebedrijf.

De kosten voor de nieuwe productiefaciliteiten bedragen zo’n 70 miljoen Amerikaanse dollar. Op 1 augustus is de productie in het 150.000 vierkante meter grote complex officieel van start gegaan. Later dit jaar wil Suntech nog eens 8,5 gigawattpiek aan productiecapaciteit in gebruik nemen met fabrieken in Changzhou, Zhenjiang en Yangzhou.

210 millimeter
De productielijnen die nu geopend zijn, maken het mogelijk om te werken met zonnecellen die gebaseerd zijn op verschillende wafergroottes; van 166 bij 166 tot 182 bij 182 millimeter. Bovendien kan dit format zelfs nog verder vergroot worden voor het verwerken van zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. Daarbij is het volgens Suntech mogelijk om zonnepanelen met 78 zonnecellen uit te rusten.

Sinds het eerste kwartaal van dit jaar stelt Suntech wereldwijd in totaal meer dan 22 gigawattpiek zonnepanelen uitgeleverd te hebben in 100 verschillende landen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Green Energy Company zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!