Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (50) | Zonnepanelen voor diervoederfabrikant, sportcomplex en Prinses Beatrixsluizen
© KiesZon

Project in beeld (50) | Zonnepanelen voor diervoederfabrikant, sportcomplex en Prinses Beatrixsluizen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

In opdracht van bouwbedrijf Van de Ven heeft KiesZon een zonnedak ter grootte van 1.300 zonnepanelen gerealiseerd op het dak van diervoedingsfabrikant AFB International in Oss. Het pv-systeem is goed voor een jaarlijkse energieproductie van ruim 380.000 kilowattpiek. Ter vergelijking: daar kunnen 138 gemiddelde Nederlandse huishoudens elk jaar mee van stroom worden voorzien.

Luminus en zijn dochterbedrijf Dauvister hebben 614 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van het sportcentrum Mounier in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dagelijks worden een 50-tal disciplines beoefend in het sportcentrum Mounier, dat over meer dan 20 zalen en terreinen beschikt voor allerhande sportactiviteiten. Met een totaalvermogen van 206 kilowattpiek zullen ze jaarlijks 177 megawattuur zonnestroom produceren.

In opdracht van Rijkswaterstaat start aanneemcombinatie Sas van Vreeswijk met de aanleg van zonnepanelen op het complex van de Prinses Beatrixsluizen. De energie die de sluizen in Nieuwegein nodig hebben, wordt volledig opgewekt door de nieuwe zonnepanelen. De aanleg start op 17 augustus en duurt naar verwachting tot 3 november. De aannemer monteert 800 zonnepanelen in een verdiepte bak ten oosten van de nieuwe 3e sluiskolk. Het cultuurhistorische aanzicht van de sluis blijft behouden, want door de verdiepte ligging vallen de zonnepanelen niet op in de omgeving. De zonnepanelen voorzien het sluizencomplex van alle benodigde stroom, 330.000 kilowattuur per jaar, waardoor de sluizen geheel energieneutraal worden.

De gemeente Assen plaatst bijna 1.300 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Het zonnedak op het Duurzaamheidscentrum en het stadhuis zijn net klaar. De overige zonnepanelen worden geplaatst op de Multifunctionele Accommodaties Schakelveld, Boomgaard en Wethouder Bergerweg.

ENGIE plaatst bij 6 locaties van de Ginion Group in totaal 1.870 zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Wattkraft zoekt:

Huawei Solar Technische Service Engineer (40 uur)

Fulltime (40 uur) - 3528 BB
Zelfstroom zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!