Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wattkraft en Huawei starten landelijke promotietour voor nieuwe generatie 1-fase omvormer
© Wattkraft

Wattkraft en Huawei starten landelijke promotietour voor nieuwe generatie 1-fase omvormer

Wattkraft Solar Benelux organiseert een landelijke promotietour – solarbus.nl – voor de nieuwe generatie 1-fase-omvormers van Huawei. De omvormers zijn voor zonnepaneelsystemen in de residentiële markt.

De SUN2000L1 1-fase smart energy centers zijn standaard voorzien van vlamboogdetectie en beschikken over een nieuw type optimizer voor zonnepanelen tot 450 wattpiek. Bovendien is de productlijn uitgebreid met een uitvoering 6 kilowatt.

Smart energy center
De aanduiding smart energy center duidt onder meer op het feit dat er geen extra hardware meer nodig is om de optimizer uit te lezen. Dankzij de intelligente chips, afkomstig uit de smartphonedivisie van Huawei, worden de optimizers binnen 1 minuut op het dak gevonden, een oefening die voorheen wel 20 minuten in beslag nam. 

Het feit dat de omvormer kan communiceren via WLAN, ethernet of 4G is volgens Wattkraft het allergrootste voordeel van de nieuwe generatie omvormers. Ook is het mogelijk om er extra meetapparatuur op aan te sluiten om een compleet inzicht te krijgen in opwekking en verbruik.  De SUN2000L1 1-fase smart energy centers zijn allemaal standaard battery-ready uitgevoerd. Dat wil zeggen dat ze straks optimaal samenwerken met eventuele batterijopslagsystemen.

Wattkraft reist de komende maanden met de Huawei Solarbus door het hele land en verzorgt demonstratietrainingen op locatie. De Huawei Solarbus is speciaal ingericht om de dagelijkse praktijksituatie van de installateur na te bootsen. Met de engineers doorlopen de installateurs het gehele installatieproces; van montage tot het in bedrijf stellen van de pv-installatie. In 45 minuten worden vragen beantwoord en zijn monteurs helemaal op de hoogte.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Randstad
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!