Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LG introduceert nieuw zonnepaneel van 370 wattpiek
© LG

LG introduceert nieuw zonnepaneel van 370 wattpiek

LG Electronics heeft een nieuw zonnepaneel gepresenteerd. Het zonnepaneel LG370N1C-N5 heeft een vermogen van 370 wattpiek en heeft 60 n-type zonnecellen. De efficiëntie bedraagt 21,4 procent.

Dit jaar worden door LG de productieprocessen in de pv-fabriek in Zuid-Korea gemoderniseerd om de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor zonne-energie vanaf begin volgend jaar verder uit te breiden.

Nieuwe productielijn
De bouw van de nieuwe faciliteiten zal naar verwachting eind 2020 zijn afgerond. Binnen deze nieuwe productielijn is het bedrijf ook van plan om in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw zonnepaneel te produceren met een vermogen van meer dan 400 wattpiek.

LG stelt hiervoor gebruik te gaan maken van ‘bestralingstechnologie’, die de prestaties verbetert door middel van een minimale tussenruimte tussen de zonnecellen.

‘We moderniseren onze productielijn om een duurzame groei van onze zonne-energieactiviteiten te garanderen en deel uit te maken van de wereldwijde energietransitie’, stelt Michael Harre, EU-vicepresident Solar bij LG Electronics. ‘We zullen de komende jaren de toekomst vorm blijven geven met onze toonaangevende, zeer efficiënte fotovoltaïsche oplossingen en helpen de uitdagingen van duurzame- energieproductie wereldwijd aan te gaan.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Straightforward zoekt:

Inspecteur PV-projecten (landelijk)

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
JansZon BV zoekt:

Technisch Medewerker

Fulltime (40 uur) - 1095 AL 490
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!