Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent: opbrengst zonnepanelen met 20 procent gestegen in 2020
© Hilda Weges | Dreamstime.com

Essent: opbrengst zonnepanelen met 20 procent gestegen in 2020

Energiebedrijf Essent meldt dat de opbrengst van zonnepanelen in Nederland de eerste 7 maanden van het kalenderjaar met ruim 20 procent is gestegen ten opzichte van het langjarige gemiddelde.

Ten opzichte van de afgelopen 4 jaar hebben zonnepanelen in de periode januari tot en met juli 11 procent meer opgebracht.

Extreem zonnig voorjaar
Met de huidige voorsprong op de gemiddelden uit het verleden heeft 2020 volgens Essent de potentie om een topjaar te worden. De stijging dit jaar is vooral te danken aan het extreem zonnige voorjaar. De maanden maart, april en mei profiteerden van gemiddeld bijna de helft meer zonuren en van meer zonnestraling door de schonere lucht als direct gevolg van de coronacrisis. Het aantal zonuren in april was zelfs bijna 60 procent hoger dan normaal. De maand mei genereert de laatste 4 jaar structureel meer zonuren en wordt daardoor steeds belangrijker voor de opbrengst van zonnepanelen.

‘Na de opmars vanaf februari nam juni met een opbrengststijging van bijna 9 procent wat gas terug ten opzichte van de lentemaanden’, aldus Essent. ‘Juli noteerde een stijging van bijna 4 procent.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Controller Duurzame Projecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Allround magazijn medewerker

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 239 PV, finlandlaan 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!