Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent: opbrengst zonnepanelen met 20 procent gestegen in 2020
© Hilda Weges | Dreamstime.com

Essent: opbrengst zonnepanelen met 20 procent gestegen in 2020

Energiebedrijf Essent meldt dat de opbrengst van zonnepanelen in Nederland de eerste 7 maanden van het kalenderjaar met ruim 20 procent is gestegen ten opzichte van het langjarige gemiddelde.

Ten opzichte van de afgelopen 4 jaar hebben zonnepanelen in de periode januari tot en met juli 11 procent meer opgebracht.

Extreem zonnig voorjaar
Met de huidige voorsprong op de gemiddelden uit het verleden heeft 2020 volgens Essent de potentie om een topjaar te worden. De stijging dit jaar is vooral te danken aan het extreem zonnige voorjaar. De maanden maart, april en mei profiteerden van gemiddeld bijna de helft meer zonuren en van meer zonnestraling door de schonere lucht als direct gevolg van de coronacrisis. Het aantal zonuren in april was zelfs bijna 60 procent hoger dan normaal. De maand mei genereert de laatste 4 jaar structureel meer zonuren en wordt daardoor steeds belangrijker voor de opbrengst van zonnepanelen.

‘Na de opmars vanaf februari nam juni met een opbrengststijging van bijna 9 procent wat gas terug ten opzichte van de lentemaanden’, aldus Essent. ‘Juli noteerde een stijging van bijna 4 procent.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Business Development Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Schoten 2900
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!