Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Productie duurzame energie in maand juli 31 procent hoger
© Energieopwek.nl

Productie duurzame energie in maand juli 31 procent hoger

De Nederlandse productie van duurzame energie was in de maand juli 31 procent hoger dan het vorige kalenderjaar. Zowel zonne-energie als biobrandstoffen en ook windenergie lieten een plus zien.

Van deze groei kon een stad als Utrecht deze maand op duurzame energie draaien. Dit blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.

1,5 miljoen Nederlanders
De totale productie van duurzame energie dekte in juli het maandverbruik van ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders. Dat is genoeg voor het opgetelde maandverbruik van de provincies Friesland en Groningen.

De hoeveelheid zon in de maand juli week niet veel af van het gemiddelde van 206 uur. Dat meldt het KNMI in zijn maandcijfers over het aantal uren zonneschijn. Het gegroeide aantal panelen zette deze uren zon om in 35 procent meer energie. Juli kende ook 2 redelijk windluwe weken. Omdat het windpark Borssele steeds meer in productie komt, pluste wind op zee volgens de cijfers van Energieopwek.nl toch met 45 procent. Dankzij het winderig begin van de maand leverden de windmolens op land de helft meer energie dan vorig jaar.

Van alle opgewekte elektriciteit kwam in juli ruim 26 procent uit hernieuwbare bronnen. Zonne-energie leverde daarbij met 10,4 procent de grootste bijdrage, gevolgd door windenergie met 9,4 procent.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
kWh People zoekt:

Senior Advisor Renewables

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!