Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Hollands Kroon: misleidende informatie over zonneparken op landbouwgrond

Gemeente Hollands Kroon: misleidende informatie over zonneparken op landbouwgrond

Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland verbiedt zonneweiden op agrarische grond. De gemeente verleent er geen medewerking aan en stelt dat inwoners zich over het onderwerp niet moeten laten misleiden.

‘Helaas wordt er verkeerde informatie verspreid over zonneakkers op agrarische grond’, schrijft de gemeente. ‘In de praktijk komt het voor dat informatie van ontwikkelaars, die een zonneakker op agrarische grond willen oprichten, in de media verschijnen of ondernemers en inwoners benaderen. Hierbij geven ontwikkelaars aan dat de gemeente positief is over hun verzoek en gegevens van inwoners aan de ontwikkelaar hebben verstrekt. Deze informatie klopt niet. De gemeente werkt niet mee aan zonneakkers op agrarische grond en verstrekt geen contactgegevens van inwoners aan ontwikkelaars. Dit is vastgelegd in de omgevingsvisie Hollands Kroon.’

Regionale Energiestrategie
De gemeente is momenteel drukdoende met het verkrijgen van de reacties van inwoners en bedrijven op de concept Regionale Energiestrategie (concept-RES) van de regio Noord-Holland Noord waar Hollands Kroon onderdeel van is.

De reacties worden eind augustus 2020 gebundeld en aangeboden aan de gemeenteraad. Vervolgens krijgt de gemeenteraad de mogelijkheid om wensen en bedenkingen uit te spreken over de concept-RES.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Weesp
JansZon BV zoekt:

Technisch Medewerker

Fulltime (40 uur) - 1095 AL 490
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!